Lomnici: A társadalom az ngo-k ellenőrzését várja el a kormánytól

ifj. Lomnici Zoltán Civil Összefogás Fórum CÖF
ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője.
Vágólapra másolva!
A társadalom azt várja el a kormánytól, hogy átlátható legyen a nem kormányzati szervezetek (ngo-k) működése - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
Vágólapra másolva!

Ifj. Lomnici Zoltán felidézte, hogy

korábban a lobbiszervezetek elsősorban gazdasági befolyásszerzésre törekedtek, a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzése szerint azonban ez átalakult.

ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője. Fotó: Tuba Zoltán - Origo

- magyarázta ifj. Lomnici, aki hozzátette:

ezek az egy vagy több finanszírozó által pénzelt ügynökszervezetek hatalomtechnikai eszközökkel megpróbálnak beavatkozni a helyi viszonyokba egy politikai ideológia, például a nyílt társadalom eszméje mellett.

A Századvég Alapítvány jogi szakértője az M1 aktuális csatorna műsorában mint mondta,

a nyílt társadalom szélsőséges liberális ideológiája nem egyeztethető össze a nemzeti, konzervatív kormány programjával, és ebből érdekkonfliktus alakul ki, ahogyan az most Magyarországon is történik.

Ifj.Lomnici Zoltán elmondta, hogy Magyarországon a leghangosabb, legagresszívabb belpolitikai nyomásgyakorlást kifejtő szervezetek elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, és az alapítványt életre hozó Soros Györgyhöz köthetőek.

A jogi szakértő szerint Soros György a befolyását felhasználta arra, hogy nemzetközi intézmények Magyarországot támadják, és folyamatosan nyomást gyakoroljanak rá.

Ifj. Lomnici kiemelte, hogy a társadalom azt várja el a kormánytól, hogy legyen átlátható ezeknek a nem kormányzati szervezeteknek a működése.