Savval öntötte le saját lányát egy férfi Orosházán

savval öntötte le a lányát
Vágólapra másolva!
A 19 éves lány apja pszichés betegsége miatt gondolta úgy, hogy erkölcstelen, ha a lányának barátja van. Ezért a téveszméjétől vezérelve savat öntött a lányra, hogy eltorzítsa az arcát.
Vágólapra másolva!

A 64 éves pszichés beteg férfi az orosházi buszállomásra ment tavaly áprilisban, hogy megvárja a délutáni busszal érkező 19 éves lányát. Korábban rendszeresen tartották a kapcsolatot, de a férfi nem élt együtt a lányával és annak az édesanyjával.

A viszonyuk 2019 elején kezdett megromlani, a férfi tévképzete miatt.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

Azt gondolta, hogy a lánya erkölcstelen életet él, amiért van barátja.

Ezért a korábbi munkahelyéről, egy fürdőből hidrogén-kloridos, vizes savoldatot lopott, amit egy fél literes műanyag palackban vitt magával az állomásra. Amikor a lánya leszállt a buszról, az apja megkérdezte tőle, hogy miért jött el gádorosi otthonából, mire a lánya elmondta, azért, hogy a barátjával találkozzon. Erre

az apa a lánya arcára és mellkasára öntötte a savas folyadékot, hogy eltorzítsa az arcát.

A lány egy közeli büfében levette a savval leöntött ruháit és lemosta a bőréről a maró anyagot, de így is 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

A 64 éves, korábban már zaklatás miatt büntetett előéletű férfi ellen vádat emeltek aljas célból elkövetett súlyos testi sértés miatt,

az ügyészség javasolja a bíróságnak, hogy a cselekményt beismerő,

beszámítási képességében súlyosan korlátozott férfit ítéljék felfüggesztett börtönre, rendeljék el a pártfogó felügyeletét, és azt, hogy vesse alá magát pszichés gondozásnak, kezelésnek.

Az ügyben az eljárás az Orosházi Járásbíróságon folytatódik.