Elképesztő tisztogatásba kezdett a baloldal Szekszárdon

szekszárdi városháza
Vágólapra másolva!
A szekszárdi baloldal a keddi testületi ülésen kirúgta a helyi lap teljes szerkesztőségét, és egy új, általuk szerkesztett propagandalap felállításába fogott. Az új főszerkesztő nem meglepő módon egy ellenzéki laptól érkezik majd. 
Vágólapra másolva!

A keddi szekszárdi testületi ülésen az egyfős baloldali többség kirúgta a komplett Szekszárdi Vasárnap önkormányzati hetilap szerkesztőségét - értesült az Origo. Úgy tudjuk, hogy a baloldal most egy propagandalapot akar indítani, aminek az egyik legfontosabb feladata Ács Rezső fideszes polgármester támadása lenne.

Az új lap élére az egyik ellenzéki propagandalaptól, a Magyar Hangtól érkezhet új főszerkesztő.

Az egyfős ellenzéki többség Szekszárdon egy propagandalap létrehozásába fogott Forrás: Wikimedia commons

Mint arról korábban beszámoltunk, még idén februárban az ellenzéki többségű szekszárdi közgyűlés két önkormányzati cég vezetőjének is megszüntette a munkaviszonyát. Az előterjesztést mindenféle előzmény nélkül vették napirendre, ezután pedig szabálytalanul, zárt ülésen döntöttek róla. A testület Csillag Balázsnak, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát február 29-ével, Bálint Zoltánnak, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát március 31-ével szüntette meg közös megegyezéssel.

A javaslatot a baloldali erőket tömörítő Éljen Szekszárd Egyesület nyolctagú képviselőcsoportjának vezetője, Bomba Gábor terjesztette elő.