Ötmillió forinttal rövidítette meg a barátját egy debreceni férfi

forint, euro, pénz, papír pénz
Vágólapra másolva!
Jelentős kárt okozó csalás miatt emeltek vádat egy debreceni férfi ellen, amiért nem fizette vissza barátjának a tőle kölcsönkért pénzt.
Vágólapra másolva!

A két férfi egy utcában lakik Debrecenben, az évek során barátok lettek, ezért

amikor 2018. március 20-án a férfi felhívta a barátját, hogy sürgősen kölcsönkérjen tőle 5 millió forintot, azzal az indokkal, hogy késik egy átutalása, a barátságukra való tekintettel a barát belement, hogy kölcsön adjon neki.

Majd ezután elmentek egy debreceni bankba, ahonnan 10.000 eurót és 1.980.000 forintot vett fel a számláiról a barát és odaadta a férfinek azzal, hogy az két nap múlva fizesse neki vissza.

A férfi nem tartotta be az ígéretét és nem fizette vissza barátjának a kölcsönt,

aki egy hónappal később kérdőre vonta barátját.

Illusztráció Forrás: shutterstock

Erre a férfi azt mondta, hogy

őt is becsapták, de hamarosan visszaadja neki a pénzt.

Több hónapon keresztül hitegette a férfit különböző okokra hivatkozva, de a pénzt nem adta vissza. Ezzel összesen 5.112.400 forint kárt okozott neki. Kiderült, hogy a férfi

már a kölcsönkérés pillanatában sem akarta visszafizetni a pénzt, a késedelmes utalás pedig csak ürügy volt

arra, hogy megszerezze az összeget. A nyomozás során az átvert barát polgárjogi igény keretei között kérte a kár megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfi ellen jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a járásbíróságon, a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetést javasoltak amellett, hogy a kárt fizesse meg az átvert férfinak.

Arra az esetre, ha a tárgyalás jogáról lemondana a csaló, a járási ügyészség javaslatot tett a büntetés mértékére is.