Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László

Bíró László, jobbikos képviselő
Budapest, 2020. január 29. Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt 2020. január 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A béreket sem fizette ki mindig a baloldal által támogatott rasszista, antiszemita jelölt.
Vágólapra másolva!

Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottait a jobbikos Bíró László. A szerencsi összellenzéki jelölt korábban egy varrodát üzemeltetett. A Hír TV Informátor című műsorának a volt alkalmazottak arról beszéltek: a jobbikos politikus többször nem fizette ki bérüket, van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László azt mondta: hozza a puskáját és menekülhetnek. A témával részletesebben foglalkoznak a ma (péntek) este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátorban.

Bíró László, a baloldal szerencsi országgyűlési képviselőjelöltje magát helyi kisvállalkozónak nevezte, aki a tisztességesen dolgozóknak tisztességes munkakörülményeket és bért akar.

Volt alkalmazottjai máshogy látják Bíró Lászlót. Több dolgozó is megkereste az Informátort, az arcukat és hangjukat nem vállaló dolgozók azt állítják: Bíró László többször nem fizette ki bérüket. Van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor egyikőjük ezt szóvá tette, Bíró László közölte: hozza a puskáját és menekülhetnek.

A Jobbik alelnöke politikai fikciónak nevezte a Bíró Lászlóról elhangzottakat.

Az Informátor stábja szembesítette Bírót korábbi dolgozóinak állításával, azonban a jobbikos politikus nem válaszolt a kérdésekre.

Antiszemita jelöltet támogat a baloldal

Mint arról korábban beszámoltunk, a baloldali pártok a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson a rasszista, antiszemita Bíró Lászlót indítják közös jelöltjükként.

Mivel a Jobbik a belső háborúja miatt nem tudta jelölni Bírót (eddig nem voltak képesek bejegyeztetni a bíróságon a párt új vezetőit), ezért Bíró csak a többi baloldali párt jelölésével indulhat el.

Ők pedig készségesen meg is tették ezt: nyíltan az antiszemita jelölt mögé álltak.

Korábban Bíró László, a baloldali pártok országgyűlési képviselőjelöltje a szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi (általa vélelmezetten) zsidó turistákról a következőket írta a Facebook-oldalára: „A kutyám majd megveszik, amikor a »tetűcsúszdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet". Vagyis a baloldali pártok jelöltje ocsmány, antiszemita stílusban beszélt a zsidókról.

Újabb nagyon durva dolog derült ki az antiszemita Bíró Lászlóról Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy másik bejegyzésben Bíró arról értekezett, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését", majd egy következő hozzászólásában ezt írta: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest".

A magyar fővárost „Judapestnek" minősíteni tipikus antiszemita toposz.

Bíró pártja, a balra tolódott, Gyurcsány-szövetségessé vált Jobbik maradt antiszemita párt, ez pedig láthatóan nem zavarja sem Gyurcsányékat, sem az MSZP-t, sem a Momentumot, sem az LMP-t.

Menekül a kérdések elől

Írtunk arról is, hogy elmenekült a Hír TV kérdései elől az antiszemita botrányba keveredett ellenzéki képviselőjelölt. Bíró László a választási kampánya miatt volt Tiszaújvárosban, ahol a Hír TV azt akarta megtudni tőle, hogy korábban miért nevezte a fővárost "Judapestnek", és mit értett a kijelentés alatt?

Levelet írtak a baloldali pártvezetőknek

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja levélben emelt szót az európai szocialisták és a liberálisok EP-frakcióvezetőjénél az antiszemita és cigányellenes kijelentéseket tevő Bíró László jelölésének ügyében.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője és Szájer József, a képviselőcsoport elnöke levélben fordult Iratxe García Pérez, az európai szocialisták (S&D) frakcióvezetőjéhez és Dacian Ciolos, az európai liberálisok (Renew Europe) frakcióvezetőjéhez,

hogy felhívják a figyelmet az európai parlamenti képviselőcsoportjaikhoz tartozó magyar ellenzéki pártok riasztó lépésére: az október 11-i időközi választásokon a közös jelöltjük az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről elhíresült Bíró László lett - írják sajtóközleményükben.

Deutsch Tamás és Szájer József kijelentették, hogy meggyőződésük szerint egy nyíltan rasszista és xenofób jelölt támogatása legitimálja a gyűlöletbeszédet, táplálja a rasszizmust és az antiszemitizmust a közbeszédben. Felhívják a figyelmet arra a tényre, hogy

már az is összeegyeztethetetlen a demokratikus elvekkel és az európai értékekkel, hogy folyamatos választási koalíció van a magukat demokratikusnak mondó ellenzéki pártok és a szélsőséges Jobbik között.