Esélye sem volt a túlélésre a gyöngyösfalui kalandparkban, osztálykiránduláson meghalt fiúnak

Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, balesetben a helyszínen meghalt egy 15 éves fiú egy Gyöngyösfaluban lévő kalandparkban csütörtök délután. Egy kötélpályán volt, amikor a fatörzs, amire a köteleket és a pallókat rögzítették, kidőlt.
Vágólapra másolva!

A vaol.hu azt írja, hogy a fiatal fiúnak - aki egy keszthelyi iskoláscsoporttal érkezett a parkba - esélye sem volt a túlélésre,

az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak.

Egy fiatalt a mentők súlyos sérüléssel, lábtöréssel kórházba vittek, és még csütörtök éjjel megműtötték. Dr. Káldy Zoltán, a Markusovszky-kórház orvosigazgatója szerint a fiatal állapota kielégítő.

Még egy diákot kellett kórházba vinni, ő sokkot kapott. A hírportál úgy tudja, hogy többen is leestek, de ők nem sérültek meg.

A rendőrségi közlemény szerint halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt vizsgálják az eset körülményeit.

Pszichológus segít az osztálytársaknak feldolgozni a tragédiát

A meghalt gimnazista osztálytársainak pszichológus segít feldolgozni a tragédiát, a gyors ügyintézésnek köszönhetően már pénteken találkozhatnak a diákok a szakemberrel.

Varga Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója nyilatkozott a Vas megyei hírportálnak a balesettel kapcsolatban:

- mondta az iskola vezetője.

Semmilyen jele nem volt annak, hogy a fa kidőlhet

A kalandpark ügyvezetőjét is megkereste a Vaol, aki a rendőrség helyszíni vizsgálata után válaszolt a kérdésekre.

Szőnye Pétert szerint a fogyasztóvédelmi hatóság nyáron valamennyi mutatványos berendezést és játszótéri eszközt ellenőrzött. Az ellenőrzést végző szakemberek csak tájékoztatásbeli eltérést találtak és pontosítást kértek egy dokumentumban – ezeket az üzemeltetők soron kívül azonnal javították és be is mutatták a hatóságnak.

A kalandpark fáit a fogyasztóvédelmi hatóság nem vizsgálta – azokat korábban más ellenőrizte.

A hírportál azt írja, hogy az üzemeltető Holdfényliget 2007 óta rendelkezik a mutatványos berendezések üzemeltetéséhez szükséges Megfelelőségi tanúsítvánnyal, amelyet folyamatosan – évente – ellenőriz egy arra felhatalmazott szervezet. Legutoljára 2020. július 14-én volt ilyen felülvizsgálat, amikor a megfelelőséget igazolták.

A balesetet okozó kidőlt fával kapcsolatban Szőnye Péter azt mondta, hogy semmilyen jel nem utalt arra, hogy kidőlhet. Nem tudják, nem értik, mi történthetett.

Részvétüket fejezik ki a meghalt fiú családjának, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak a sérülteknek. A hatóságokkal pedig mindenben együttműködnek - közölte az ügyvezető.

A kalandparkban egyébként egy hét múlva zárták volna az idei szezont.

Emlékezés a keszthelyi gimnazista elmékére

Péntek estére csendes megemlékezést szerveznek a Vajda János Gimnázium tanulói a gyöngyösfalui kalandparkban meghalt diáktársuk emlékére, de többen már a baleset napján is gyertyákat, mécseseket gyújtottak az iskola előtt.