Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a több mint 91 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. 
Vágólapra másolva!

A ponthatárokat itt lehet megnézni.

Több felsőoktatási képzésre is a négyszázat meghaladó pontszámmal lehetett bejutni idén is a felvételizőknek. A legalább húsz főt felvett szakok közül a legmagasabb ponthatár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar nemzetközi biztonság- és védelempolitikai képzésénél volt, ahová 445 pontot kellett összegyűjteni - írja a Magyar Nemzet. Szintén kifejezetten magas (433) volt a ponthatár a BME Gépészmérnöki Kar mechatronikai mérnöki képzésénél is. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar ápolás és betegellátás képzése került 430 ponttal.

A legtöbb hallgatót, 1899 főt a mérnökinformatikus képzésekre vettek fel, ahová 2208-an jelentkeztek első helyen. Ezt követi az ápolás és betegellátás képzés, ahol ősszel 1702-en tanulhatnak tovább.

A legtöbb hallgatót, 9918 jelentkezőt idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem vette fel, ezzel 2019-hez képest az intézmény megőrizte az első helyét, és a Debreceni Egyetem pedig ebben az évben is a második lett, ahol 6127 elsős kezdheti meg ősszel a tanulmányait.

A Semmelweis Egyetem közleményében azt írja: összesen 2102 hallgatót vettek fel a 2020/2021-es tanévre.

- írják.