Baranyi Krisztina kirúgta a ferencvárosi színigazgatót, mert tanári állást vállalt a Színművészeti Egyetemen

Vágólapra másolva!
Ferencváros baloldali polgármestere kirúgta a kerületben működő Pinceszínház vezetőjét, Soós Pétert, mert kiderült, hogy Soós heti négy órában tanári állást vállalt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára emlékeztet: tavaly augusztusban Gyurcsány Ferenc azt mondta, földönfutóvá teszi Vidnyánszky Attilát és "társait", vagyis mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, ahogy ő. Most látjuk, hogy működik ez a gyakorlatban.
Vágólapra másolva!

Baranyi Krisztina azonnali hatállyal felbontotta Soós Péter, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatójának szerződését, amiért elvállalta, hogy - heti négy órában - tanítani fog az Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Soós Péter a Mandinernek azt mondta, miután a sajtóban megjelent egy részleges lista, amelyen az ő neve is szerepelt, felhívta a ferencvárosi kultúráért felelős alpolgármester, a magát Dada Suzinak nevező Döme Zsuzsa, és számon kérte.

Ezután behívták egy beszélgetésre, ahol a polgármester, az alpolgármester és a jegyző volt ott. Arra hivatkozva, hogy nem szólt a heti négyórás szerződésről, Baranyi "jogi következményekkel" fenyegette meg.

Ezután egy kérvényt kellett írnia, hogy engedélyezzék neki, hogy tanítson, majd miután ezt megtette, behívták és kirúgták. Felmondólevelében az áll: magatartása a munkáltatónál bizalomvesztést eredményezett.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség politikai államtitkára emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc azzal fenyegette meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumát vezető Vidnyánszky Attilát és "társait", hogy földönfutóvá teszi őket. Most látjuk, hogy megy ez a gyakorlatban - írja.