84 évesen ölte meg élettársát egy zempléni férfi

Vágólapra másolva!
Az idős férfi féltékenysége miatt sokat veszekedett a nála egy évvel idősebb élettársával, gyakran meg is verte őt. Az egyik ilyen alkalommal seprűnyéllel verte meg, amibe az asszony belehalt.
Vágólapra másolva!

Az idős pár 2017 nyarán már 10 éve éltek élettársi kapcsolatban egy zempléni településen.

A korábbi években sokszor veszekedtek egymással, mert az akkor 84 éves férfi féltékeny volt a 85 éves asszonyra.

Azzal gyanúsította a nála mozgékonyabb asszonyt, hogy megcsalja őt. A férfi gyakran a kezével, vagy valamilyen tárggyal, főleg bottal verte. Emiatt az asszony többször el is hagyta, de mindig visszament hozzá. A szomszédoknak megszokott volt, hogy hangosan vitatkoztak.

2017 júliusában a férfi egy 2 cm átmérőjű, 60 cm hosszú seprűnyél darabbal és puszta kézzel verte meg a lefekvéshez készülődő élettársát. A bántalmazástól az asszony néhány óra múlva meghalt.

A férfi ezzel nem törődve lefeküdt aludni. Másnap délelőtt összeveszett a szomszédjával, akit azzal gyanúsított, hogy lefeküdt az asszonnyal. Ezek után egy gyalogost kért meg, hogy nézze meg az élettársát, mert hidegnek érezte a kezét. Ekkor derült ki, hogy az asszony meghalt. Az életét a gyors orvosi segítség sem menthette volna meg.

A férfi mindvégig tagadta a tettét, azt mondta hogy baleset történt.

A vádemelés után lemondott arról a jogáról, hogy részt vegyen a tárgyaláson. A bíróság így nélküle döntött, és megállapították hogy bűnös. A férfi megverte a nőt, és bár nem akarta megölni, belehalt a sérüléseibe.

Első fokon a bíróság halált okozó testi sértés miatt 3 év 6 hónap börtön börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ítéletet az ügyészség elfogadta, a védője elsősorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Másodfokon az ügyészség azt javasolta, hogy a bíróság tartsa fenn az első fokú ítéletet, mivel az idős kor nem mentség. Az ügyben a Debreceni Ítélőtábla fog dönteni.