Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karddal támadtak rá egy ózdi családra

Vágólapra másolva!
Egy férfi és három társa karddal, lapátnyéllel és téglákkal támadt rá egy ózdi családra az otthonukban. Két családtagnak életveszélyes sérülése lett.
Vágólapra másolva!

A vád szerint 2019 szilveszterén Ózdon, egy családi házban mulatott együtt négy férfi. Közülük ketten éjszaka átmentek a szomszédhoz, ahol az agresszív viselkedésük miatt vitatkozni kezdtek a családtagokkal. Az egyik férfi megfejelte a családfőt majd verekedni kezdtek, de a családnak végül sikerült őket kituszkolnia a házból.

A verekedést kezdő férfi azt mondta nekik, hogy elmegy egy kardért, amivel majd megöl mindenkit.

Pár perc múlva mind a 4 férfi visszament a házhoz. A gyilkossággal fenyegetőző férfinál egy 70 centi hosszú kard volt, az egyik társánál lapátnyél, a másik kettő pedig téglákat és köveket fogott. Mindannyian rátámadtak a családra.

A kardos férfi üvöltözve csapkodott és vagdalkozott, bejutott a házba, közben az ajtó üvegezett részét betörte.

A család vasvillával, lapáttal védekezett, a családfő pedig egy fém vízmértékkel próbálta védeni a kardcsapásokat, de a kezén többször megsérült.

A támadókat végül sikerült kiszorítani a házból, de a kardos férfi az udvaron megint rátámadt a családfőre, közben a társai téglákkal és kéziszerszámokkal dobálták a családot.

A családját védő férfi éppen egy féltégla elől hajolt el, amikor a kardos férfi „megöllek!" felkiáltással megvágta az arcán.

A családfőnek az arcán mély, vágott sebe lett, csak a szerencsének köszönheti, hogy nem halt meg.

Közben egy másik támadó lapátnyéllel próbálta megütni a család egy másik tagját, aki vasvillával védekezett, de egy ütés eltalálta a halántékát.

Ezek után a támadó egy téglával is fejbe dobta, amitől megszédült és az épület falának esett. Ettől 8 napon túl gyógyuló, közvetetten életveszélyes sérülése lett.

Két támadó nem ment be a házba, de folyamatosan kövekkel, téglákkal és szerszámokkal dobálták a családot, betörték a ház ablakit és egy kocsit is megrongáltak.

Az ügyészség a négy férfi ellen emberölés kísérlete, életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a karddal, valamint a lapátnyéllel támadó két férfit ítélje a bíróság börtönbüntetésre, a két társukat pedig közmunkára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről