Hölvényi György: A jó kapcsolat megtartása mindegyik félnek az érdeke

Vágólapra másolva!
Hölvényi György, a KDNP képviselője az Európai Parlamentben a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EPP-ben betöltött szerepéről, a lehetőségekről, de szóba került az európai felelősségkérdése is.
Vágólapra másolva!

A képviselő kérdésre válaszolva elmondta, nem érzi magát magányosnak az Európai Néppárt frakciójában a történtek ellenére sem. Ugyanakkor az is igaz, nehéz helyzet van, hiszen a Fidesz 12 elismert, a Néppártban is elismert politikusa hagyta el az EPP parlamenti frakcióját, egy hosszú és egyre durvuló állapotot követően. Hölvényi György a saját helyzetét illetően megjegyezte, a KDNP elnöksége úgy határozott, hogy maradnak a frakcióban, azaz a képviselő is maradjon.

Hozzátette, ez nem róla szól, hanem arról, hogy több helyen, több képviselet az országnak is hasznos, azaz ebben az értelemben egy szolgálatról van szó. Azt is tudni kell, a KDNP-nek egy több évtizedes kapcsolatrendszere van a Néppárttal, ezt a pártelnökség döntése alapján most is vállalni kell. Hozzátette azt is, szerencsére vannak az EPP-ben olyan pártok, amelyek valóban kereszténydemokrata gondolkodásúak, igaz az is, jelenleg ők a kisebbség, így ez a mostani állapot azt jelenti, hogy a politikusnak saját magától is több türelmet kell elvárjon,persze ez nem egyszerű.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.