Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meghalt Murányi Marcell

Murányi Marcell mesterkurzus SZEMÉLY FOGLALKOZÁS újságíró FOTÓ KÉPKIVÁGÁS laza arckép, portré CSELEKVÉS SZELLEMI TEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS beszél MOZGÁSSAL  KAPCSOLATOS gesztikulál Budapest, 2008. március 29.
Murányi Marcell, a Blikk című napilap főszerk
Budapest, 2008. március 29. Murányi Marcell, a Blikk című napilap főszerkesztője beszél a Minőségi Bulvár Mesterkurzus első előadásán az Alexandra Könyvesházban. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Ötvenöt éves korában váratlanul meghalt Murányi Marcell újságíró, főszerkesztő, kommunikációs tanácsadó - tudatta a család vasárnap az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Murányi Marcell - újságíró szülei pályáját követve - csaknem két és fél évtizedet töltött el a sajtóban. Munkatársa, rovatvezetője, majd szerkesztője volt a Mai Napnak, amelyet - 2001-es újraindítása után - főszerkesztőként jegyzett. Később a Vasárnapi Blikk szerkesztője, majd a Blikk főszerkesztő-helyettese lett.

Murányi Marcell. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Nyolc éven át, 2006-tól 2014-ig főszerkesztőként irányította a legnagyobb példányszámú napilapot, a Blikket. A Ringier és az Axel Springer fúziójakor, a Mediaworks megalakulásakor a Népszabadság főszerkesztője lett, amelyet szűk egy évig, 2015 májusáig vezetett.

Murányi Marcell több könyvet is írt, az utolsó kettő: a "Szex, celebek, politikusok - 3000 őrült nap a Blikk élén" 2014-ben, az "Apám, ez itt Horthy!" 2016-ban jelent meg.

Médiakarrierje után Murányi Marcell kommunikációs tanácsadóként dolgozott, továbbá termékfejlesztéssel és stratégiai tanácsadással is foglalkozott. Az elmúlt időszakban a Zuglói Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője, valamint a zuglói polgármester főtanácsadója volt.
Murányi Marcell 35 évig volt nős, feleségével négy gyermeket neveltek - áll a család tájékoztatásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez