Kifosztotta alvó barátját egy korábban hamis vád miatt elítélt férfi

Vágólapra másolva!
A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás miatt emelt vádat azzal a 28 éves, büntetett előéletű férfival szemben, aki bement a barátja házába, amikor aludt és magával vitte a telefonját.
Vágólapra másolva!

A férfi januárban egy Tab környéki faluban elhatározta, hogy meglepi az anyját egy új mobillal, ezért

besurrant az egyik barátja házába, aki éppen a szobában aludt. A férfi az alvó barátja közelében lévő számítógép asztalról elemelte a telefont és elindult vele kifelé.

A sötétben viszont elejtette, ami miatt leesett a hátlapja. A sérült telefont nem az anyjának ajándékozta, hanem eladta egy idegennek.

A férfiról kiderült, hogy nem először áll bíróság előtt, mivel legutóbb

2020 novemberében hamis vád miatt ítélték el. A férfi ekkor arról tett bejelentést a 112-es segélyhívón, hogy a helyi italboltban megverték, de igazából az agresszív viselkedése miatt szólították fel távozásra. Egy másik esetben saját anyját vádolta hamisan azzal, hogy az asszony rátámadt egy konyhakéssel, és megszúrta az alkarját.

A Siófoki Járási Ügyészség vádirata szerint a férfit ekkor felfüggesztett börtönre ítélték. A lopást a próbaidő alatt követte el. A vádlottal szemben börtönbüntetés, és közügyektől eltiltás kiszabását javasoltak az ügyészek, illetve a korábbi felfüggesztett büntetése végrehajtását - írja az Ügyészség oldala.