A fővárosi baloldal luxuslakóparkot építene egy természetvédelmi területre

Vágólapra másolva!
Bús Balázs, korábbi óbudai polgármester azt állítja, hogy a Főpolgármesteri Hivatal luxusberuházást tervez a ritka növény- és állatfajtáknak is otthont adó óbudai Mocsárosdűlőn. Elmondása szerint a zöldterületről trükkös módon leválasztanának 268 ezer négyzetméternyi területet, ahová luxuslakóparkot építenének. Mint ismert, Karácsony Gergely kampányának hangsúlyos eleme volt a "zöld Budapest". A fenti történet azt mutatja, hogy a főpolgármester nem bír a mohó baloldali lobbicsoportokkal, amelyek bármit meg tudnak vele csinálni. A párbeszédes politikus mostanra - túlzás nélkül állíthatjuk - képtelen ellátni főpolgármesteri teendőit, és ezzel tovább folytatódik a vesszőfutása. 
Vágólapra másolva!

A napokban tette közzé Facebook-oldalán Bús Balázs, Óbuda korábbi fideszes polgármestere azt a videót, amiben a Mocsárosdűlő körül kialakult helyzetet ismertette.

"Az elmúlt ciklusban változtatási tilalmat rendeltünk el a természetvédelmi szempontból is jelentős zöldterületre, annak érdekében, hogy azt megvédjük a befektetőktől" - jelentette ki a III. kerületet fejlődő pályára állító, és azt tizenhárom évig irányító politikus. Nem véletlenül lépte ezt meg a korábbi városvezetés, hiszen egy kifejezetten értékes területről van szó, ahol ritka növény- és állatfajok is megtalálhatóak. Bár a Mocsárosdűlő teljes területét érintő változtatási tilalom jelenleg is érvényben van, Bús Balázs azt állítja, hogy

a főváros abból leválasztana egy 268 ezer négyzetméteres területet, ahol a tervek szerint luxuslakópark épülne.

"A főváros baloldali "zöld" vezetése úgy próbál a területről ingatlanokat értékesíteni, hogy a Mocsárosdűlő egy részét nemes egyszerűséggel levágta. Utólag pedig trükkösen azt kommunikálja, hogy a maradék részt megvédi" - magyarázta.

Mint a felvételen elmondta, azt szeretné, ha a Mocsárosdűlő teljes területe megmaradna zöldterületnek és zöldparknak. Éppen ezért a helyi Fidesz "Védjük meg a Mocsárosdűlőt!" elnevezéssel petíciót indított. "A beépítést meg kell akadályozni, és rá kell venni az óbudai önkormányzatot, hogy a korábban elrendelt változtatási tilalmat ne oldja fel" - követelik felhívásukban.

A probléma nem újkeletű, a Magyar Nemzet már februárban arról írt, hogy a baloldal gigaépítkezést tervez a zöldterületen. "Miközben a főváros baloldali vezetése azt hirdeti, hogy zöldterületként óvnák meg Mocsárosdűlőt, a nyilvánosság elől rejtegetett terveik szerint lakások és irodahelyiségek ezreit húznák fel a részben védett vizes élőhelyen" - fogalmaztak akkor, kiemelve, hogy ebben vezető szerepet vitt Bardóczi Sándor főépítész.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányának egyik legfontosabb eleme volt a zöld Budapest létrehozása. Ezt jelzi, hogy a 42 oldalas programjában 41-szer szerepelt a zöld szó. A jelek szerint a zöldítést ígérő városvezetőnek a fejére nőttek a különféle baloldali üzleti körök és erőcsoportok, amelyek bármit meg tudnak vele csinálni. Nagyon úgy néz ki, hogy a gúzsba kötött főpolgármester mostanra képtelen ellátni teendőit, és gyakorlatilag elengedte Budapestet.