Négy óra alatt nyaktól lefelé lebénult a táncművész, az orvosok nem tudtak rajta segíteni

balett, tánc, előadás
Vágólapra másolva!
Horváth Renátó táncművész élete egyik napról a másikra gyökeres fordulatot vett, a férfi nyaktól lefelé lebénult. Renátó mellett kitart kedvese, Andrea már a lánykérést tervezi, arra a napra, amikor a férfi képes lesz felhúzni a gyűrűt az ujjára - írta meg a Ripost.
Vágólapra másolva!

Horváth Renátó a Miskolci Nemzeti Színház táncművészeként dolgozott. Napra pontosan 2019. december 3-án, egy teljesen átlagosan indult nap végén megváltozott az élete.

A férfi egy délelőtti próba után hazament és leült a kanapéra. Hirtelen mintha egy vágást érzett volna a lapockacsontja alatt. A fájdalom nem múlt el, ezért úgy gondolta beül a kádba, hogy lelazítsa izmait, de ekkor már érezte, hogy nagy a baj, a végtagjai már zsibbadni kezdtek.

Renátó szólt az egyik, közelben lakó kollégájának, hogy vigyen neki fájdalomcsillapítót. A gyógyszer azonban hiába érkezett meg gyorsan, semmit sem használt.

A férfi gyakorlatilag négy óra alatt lebénult.

A kórházban megpróbáltak segíteni rajta, de nem tudták mi okozza a problémát. Renátót négy hétig mélyaltatásban tartották, mikor felébredt már elvesztette a kontrollt a saját teste felett.

Kommunikálni csak a szemével tudott.

A férfit többszöri próbálkozás után, bő két hónapos küzdelmet követően levehették a gépről. Az orvosok továbbra sem jöttek rá, mitől betegedett le az ereje teljében levő fiatalember, de vírusos gerincvelő-gyulladásra gyanakodnak.

Renátó nem adja fel, már újra érez

A férfi állapota fokozatosan javul, már újra érzi például, ha hozzáérnek. Rengeteg az akaratlan mozgása amit nem tud kontrollálni, de egyedül felülni még nem tud.

Renátó a kórházakban szteroidokat kapott, és plazmakezelésen is átesett, de hogy konkrétan melyik eljárás juttatta el idáig, nem lehet tudni.

Az emberi idegrendszer képes a regenerálódásra. Az orvosok bíznak benne, hogy ha évek alatt is, de előbb-utóbb „visszatérnek" Renátó karjai és lábai.

A férfi szeretne visszatérni a tánchoz egy napon, felépülését kedvese, Andrea segíti, akivel már 8 éve együtt vannak és ő továbbra is kitart mellette.

A címlapi kép illusztráció!