Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Vígszínház fiatal sztárja szerint veszélybe sodorja őket a színház vezetése

Vígszínház, színházterem, nézőtér
Vágólapra másolva!
Wunderlich József Junior Prima-díjas színész Facebook-oldalán közzétett (azóta törölt) bejegyzésében írt arról, hogy a Vígszínház nem törődik a koronavírus-járvánnyal és az ott dolgozók egészségével.
Vágólapra másolva!

Wunderlich szerint a Vígszínház a legalapvetőbb óvintézkedéseket sem hozta meg a színészek és az ott dolgozók érdekében. Többen kérték, hogy teszteljék hetente a dolgozókat, azonban a színház mindezt azzal utasította el, hogy "folyik el a lé".

Volt arra is példa, hogy a karanténból éppen kijövő Wunderlichnek Halász Judittal kellett volna színpadra állnia, és jelezte, maszk nélkül mindezt nem szeretné megtenni, hiszen könnyen lehet, hogy még mindig fertőz, és nem akarja Halászt veszélybe sodorni.

A színház szerint viszont mivel letelt a tíz nap, és tünetmentes volt, így kötelessége megtenni.

Wunderlich arról is írt, hogy a színháznál nem engedték a színészeknek a maszkban való játszást, és még a külső szereplőket sem ellenőrizték, mivel ha egyszerre túl sok emberről derül ki, hogy esetleg fertőzött, azzal veszélybe sodorják a teljes előadást és megkockáztatják az előadások elmaradását. Ezt pedig nyilvánvaló pénzügyi okokból nem akarták megtenni. Szerinte nincsenek rendes kézfertőtlenítők sem.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

„Ők is a megélhetésért küzdenek. Igen. És akár tünetekkel is bejönnek azért a kis pénzért dolgozni. Maszk nélkül, izzadva, lihegve. A színház válasza: velük aztán végképp nem tudnak semmit csinálni" – írta a Facebook-oldalán Wunderlich József azóta törölt bejegyzésében.

„Szégyelljük magunkat azért a rosszért, amit nem is mi követtünk el, vagy amit kényszer hatására tettünk. Szégyellem magam, hogy ilyen körülmények között szó nélkül bejártam játszani. Szégyellem magam, hogy szó nélkül hagytam, ha másokon tüneteket észleltem. Szégyellem magam, hogy nem voltam elég szigorú a maszkhasználattal kapcsolatban. Szégyellem magam, hogy hetek óta szó nélkül nézem a szorongó kollégáimat. Szégyellem magam, hogy hazavittem a vírust a színházból, ezzel veszélyeztetve két és fél hónapos kisfiam életét. Szégyellem magam, hogy ma este lejátszottam az előadást maszk nélkül. Végig arra figyeltem, hogy minél távolabb legyek a többiektől, és főleg Halász Jucitól, aki ilyen körülmények között nem akarta lejátszani az előadást" - folytatta.

Wunderlich a bejegyzés végén azt is megemlítette, hogy nem lehetséges az, hogy ennyire ne lássanak túl a pénzen,

mivel a hivatásuk lényege, hogy emberek maradjanak bármilyenek is a körülmények. Hozzátette, hogy imádkozik azért, hogy jövő héttől fussa a színháznak a tesztelésre, ne csak a megemelt fizetésekre, valamint azt is reméli, hogy a következő hetekben senki nem fog meghalni a színházban.

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója is reagált nemrég az írásra, szerinte a színházban 97 százalékos az átoltottság és mindig a szabályok szerint járt el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről