Személyiségtolvajt fogtak a rendőrök

Vágólapra másolva!
Egy ukrán nő mások adataival szerzett magának magyar útlevelet. Emiatt az adatait nem ismerték, csak a fényképén volt a saját arcképe. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az INTERPOL segítéségével az igazi adataira is fény derült, nem sokkal később pedig el is fogták Lengyelországban. 
Vágólapra másolva!

2017-ben kezdtek nyomozni amiatt, mert a rendőrök megtudták, hogy több külföldi is úgy jutott magyar útlevélhez, hogy más,

korábban már magyar állampolgárságot szerző külfödiek adatait használták fel az igényléshez.

Azóta több személyiségtolvaj is lebukott ilyen hamis útlevéllel. Legutóbb egy 48 éves, ukrán nő, aki 2017 márciusában ment be a II. kerületi kormányhivatalba és más adataival útlevelet készíttetett.

Az okmány kiállításakor a nő fényképéhez hamis adatokat rögzítettek a nyilvántartásba.

Az okmányirodai ügyintézőt a rendőrség kihallgatta és eljárást indított ellene.

Letartóztatták a személyiségtolvajt Forrás: Police.hu

A nő valódi adatait senki sem ismerte, így a fényképe és az akkor használt adatok alapján adtak ki ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot. A nyomozás közben az igazi adatait az INTERPOL segítéségével sikerült kideríteni.

A lengyel hatóságok szeptember 24-én elfogták és átadták a magyar rendőröknek.

A 48 éves nőt a rendőrök közokirat-hamisítás miatt hallgatták ki. Vallomásában azt állította, hogy az útlevélért 10 ezer eurót fizetett. Őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.