Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiemelt körözött bűnözőket fogtak a rendőrök

TOP körözöttet fogtak
Vágólapra másolva!
Újabb két TOP 50-es körözött férfit sikerült elfogni a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának, Spanyolországban és Angliában a múlt héten. Mindkét esetben nemzetközi együttműködés vezetett eredményre. Az Egyesült Királyság területén a TOP körözött édesapja is fennakadt a hálón, akit szintén köröztek.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyságban lévő Derbyben fogták el a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött N. Tibort és az édesapját, N. Jánost. Mindkét szökevénnyel szemben költségvetési csalás miatt adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a bíróság.

N. Tibor a legkeresettebb körözött bűnözők listáján szerepelt.

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály nyomozói az Egyesült Királyság társhatóságaival az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keretében együtt azonosították mindkettejük tartózkodási helyét Angliában. A társhatóságok március 23-án, egy összehangolt akcióban két külön címen fogták el a körözött bűnözőket. Kiadatásukról később döntenek.

F. Miklóst költségvetési csalás miatt 8 év fegyházra ítélte a Gyulai Törvényszék.

Egy másik bűncselekmény, egy másik költségvetési csalás miatt is eljárás indítottak ellene a Fővárosi Törvényszéken. Ebben az ügyben is súlyos büntetésre számíthat.

F. Miklós el akarta kerülni a már jogerőre emelkedett súlyos fegyházbüntetést, ezért tavaly év végén megszökött.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai indultak forró nyomon a szökevény nyomába. Megállapították, hogy valószínűleg külföldön lehet. Hogy elfogják, európai elfogatóparancsot adtak ki, emellett a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai felkérték a Nyomozó Iroda munkatársait,

hogy segítsenek a szintén TOP 50-es körözött bűnöző elfogásában.

A KR NNI Célkörözési Osztályán az ENFAST hálózat segítségével felvették a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözési Egységgel, akikkel együtt sikerült megállapítani, hogy F. Miklós a Spanyolországhoz tartozó Mallorcán lehet. A spanyol fejvadászoknak pedig március 29-én egy összehangolt, nemzetközileg koordinált rendőri akcióban sikerült azonosítaniuk és elfogniuk a férfit a mallorcai Alcludia város üdülőövezetében. F. Miklós kiadatásáról is később döntenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről