Fitymázva zsidózik a jobbikos Szilágyi György egy hangfelvételen

Szilágyi György, Dobrev Klára, közös, kampány
Szilágyi György, Dobrev Klára
Vágólapra másolva!
„Ne fitymáljuk le az SZDSZ-t, bár lehet az ő esetünkben ez a szó nem is a legmegfelelőbb" – viccelődik egy hangfelvételen Szilágyi György baloldali jelölt. Az amúgy Jobbik-tag politikus az SZDSZ-ről beszélve egy percen belül egyszerre zsidózik, majd cigányozik – derül ki a Mandiner birtokába jutott hangfelvételből, amely a mostani baloldali jelölt egy korábbi, békéscsabai lakossági fórumán készült. Szilágyi György régebb a neonáci bűnözőkből álló Árja Testvériség (Aryan Army) nevű bűnszervezetet védelmezte.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal fővárosban (Budapest 14. egyéni választókerület) induló jelöltje, Szilágyi György egy korábbi békéscsabai lakossági fórumon többek között az SZDSZ-ről is beszélt, amit véleménye alapján a „Jobbik tönkrevert", ugyanakkor Szilágyi szerint

A későbbi baloldali jelölt hozzátette,

Jakab Péter és Szilágyi György Forrás: facebook.com/szilagyi.gy.jobbik

Szilágyi György említett kijelentéseit az alábbiakban olvashatja:

„Látunk egy tönkrevert sereget, az SZDSZ-t, akit a nemzeti erők fél évvel ezelőtt szinte lesöpörtek a Föld színéről. Ezt a tényleg szélsőséges, velejéig romlott, idegen ideológiákat és idegen nemzeteket képviselő társaságot fél évvel ezelőtt a Jobbik tönkreverte. Szinte lesöpörte a politikai palettáról, már nem számít tényezőnek és el is tűnne onnan, hogyha nem nyújtanának neki segédkezet. Ne fitymáljuk le az SZDSZ-t, bár lehet az ő esetünkben ez a szó nem is a legmegfelelőbb, ne becsüljük le őket, hiszen még a munkájukat nem fejezték be. Az ő céljuk az lenne, hogy az ország egyik fele lakatlan legyen, jöhetnének a barátaik és felvásárolhatnák ezeket a területeket, másik fele pedig Lakatos, és azoktól is felvásárolhatnák."

A hangfelvétel itt hallgatható meg.

Visszatérő elem a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalon az antiszemitizmus

Szilágyi György hangfelvételen hallható kijelentése nem elszigetelt eset a baloldalon, de még Szilágyi Györgynél sem. Ahogy arról az Origo is beszámolt, a jobbikos Szilágyi korábban beszédet mondott a neonáci börtöntöltetlékekből szerveződő Árja Testvériség (Aryan Army) nevű bűnszervezetet védelmében.

A politikus korábban egyébként a Hír Tv-nek amellett is érvelt, hogy

a kormánynak be kellene tiltania a Simon Wiesenthal Központ nevű holokauszt emlékügynökséget, mert az súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

Mint fogalmazott: felszólítjuk a magyar kormányt, hogy védje meg a magyar embereket, védje meg a magyar sportot, a magyar kultúrát a Simon Wiesenthal Központtól, és tiltsa be annak működését Magyarországon.

A nem magyar állampolgár alkalmazottait pedig utasítsa ki az országból, hiszen a kormánynak kötelessége megvédenie Magyarország jó hírét (...), és kötelező olyan szervezetekkel szemben fellépni, amelyeknek célja Magyarország destabilizálása.

Néhány éve Szilágyi „hibbant Nérónak" minősítette Gyurcsány Ferencet, de most mégis az ő pártja támogatásával indul az április 3-i választáson, ráadásul még a feleségével is pózolt.

Szilágyi György Gyurcsánynéval pózol Forrás: facebook.com/szilagyi.gy.jobbik/

Stummer János pedig 2014-ben úgy fogalmazott,

de kiderült az is, felvétel van arról, ahogy

Z. Kárpát Dániel náci módra kart lendít, majd nevet.

Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter Z. Kárpát náci karlendítős felvétele kapcsán mindössze arra volt kíváncsi, Z. Kárpát miért mosolygott a náci karlendítés közben, korábban pedig azt is közölte,

ők a kommunistákat és a fasisztákat külön képviselik.