Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Közel egymilliónyi parfümöt lopott el egy kamaszfiú

Tatabánya, Járási Ügyészség, lopás, bűntett, kiskorú, lopás, Magyarország, bolt, bolti
Vágólapra másolva!
Kamerafelvétel buktatta le azt a fiatal, budapesti fiút, aki 2021-ben összesen hatszor lopott parfümöket drogériákból, anyja, illetve más bűntársak segítségével. A tolvajokra felfüggesztett börtön, illetve közmunka büntetés várhat, a fiú anyjának lopás mellett pedig kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.
Vágólapra másolva!

2021-ben

hatszor lopott parfümöket egy kamaszfiú egy magyarországi üzletlánc dunaújvárosi, esztergomi, és négy budapesti üzletéből összesen 987.980. Ft. értékben. Két esetben anyja is segített neki

a lopásban, ami miatt az asszonynak a lopás mellett, kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell. A fiú társa kétszer egy felnőtt nő, egyszer pedig egy másik fiatal volt.

A tolvajok a parfümöket táskába rejtve vitték ki az üzletekből, amelyek egy része áruvédelmi eszközzel volt ellátva. Az egyik budapesti üzletben

egy alufóliával kibélelt táskában rejtették a parfümöket, melyet az áruvédelmi eszköz hatástalanítása céljából alakítottak át.

A rendőrök a táskát a parfümüökkel együtt lefoglalták.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a fiatallal szemben felfüggesztett börtönt, és pártfogó felügyelet elrendelését javasolt,

amellett, hogy előírják neki az iskolai tanulmányok folytatását. A felnőtt nővel szemben felfüggesztett börtönt, a fiatalkorú bűntárssal szemben közmunkát javasolt.

A fiú anyjával szemben felfüggesztett börtönt, és pártfogó felügyelet elrendelését javasolta az ügyészség, emellett, azt, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozástól, ahol fiatalokról kell gondoskodnia.

Az ügyészség emellett

javasolta, hogy a tolvajokat kötelezzék az okozott kár megtérítésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről