Több mint 600 migráns érkezett tegnap Magyarországra

Vágólapra másolva!
A rendőrök június 21-én 640 határsértőt tartóztattak fel és 204 embert akadályoztak meg abban, hogy illegális belépjen az országba, 3 ember ellen pedig embercsempészet miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 18 esetben összesen 129 migránst tartóztattak fel Balatonszállás, Hercegszántó, Katymár és Kelebia külterületén, illetve Kelebia és Kiskunhalas belterületén. Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 42 esetben összesen 458 migránst fogtak el Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét területén. Győr-Moson-Sopron megyében Sopron és Hegyeshalom területén 2 esetben összesen 5, a Komárom-Esztergom megyei Tatabánya belterületén 1 esetben összesen 24 migránst értek tetten. A Pest megyei Gyálon 2, Szigetszentmiklóson 16 és Dabason 6 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok között volt olyan, aki magát afgán, algériai, egyiptomi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallotta, miközben sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A rendőrök emiatt visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen

204 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen az ország területére.

Bács-Kiskun megyében 3 esetben 38 -at, míg Csongrád-Csanád megyében 8 esetben 166-ot. Eközben embercsempészet miatt három, tiltott határátlépés miatt kettő és közokirat-hamisítás miatt is két ember ellen indult eljárás.