KDNP: Magyarország kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét

magyar zászló
Vágólapra másolva!
Magyarország célja és feladata nem változik a történelem sodrásában: megmaradni szuverén, független, európai nemzetállamnak, amely kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét - fogalmaztak a közleményükben, amelyet szombaton tettek közzé.
Vágólapra másolva!

A kisebbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott:

Kiemelték, Magyarországot és az egész magyarságot 1920-ban a trianoni diktátummal darabokra hasították a háborúban győztes nagyhatalmak.

- fejtették ki.

Forrás: Shutterstock

A KDNP aláhúzta, "ennek a traumának a feldolgozása, következményeinek lehetséges enyhítése csak szuverenitásunk teljes visszaszerzését követően válhatott valóra, de önmagában az ország függetlensége nem csupán célja, hanem eszköze is a sebek begyógyításának hosszú és viszontagságos folyamatában".

- írták a közleményükben, amelyben kitértek arra is, hogy "míg a baloldal és a liberális politika 2004. december 5-én is eltaszította magától a határon túli magyarságot a kettős állampolgárság kapcsán indított gyűlöletkampányával, valamint azóta is igyekszik a külföldi érdekeket a nemzet boldogulása elé helyezni, addig a nemzeti-keresztény kormányzat 2010-ben első intézkedései között kezdte meg a magyarság közjogi egyesítését".

- tették hozzá.

A kisebbik kormánypárt kiemelte, az "elmúlt 12 évben egyértelművé vált mindenki számára, hogy Magyarországra nemcsak a határon belül lakók, de a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak, és mi is számítunk rájuk. Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak, most különösképpen a kárpátaljai testvéreinknek".

A KDNP hangsúlyozta, hogy "történelmünk legnagyobb humanitárius akciójában nálunk biztonságra, menedékre lelnek azok, akik a háború miatt hazájukat elhagyni voltak kénytelenek".

- fogalmaztak.

- zárta közleményét a KDNP, Klebelsberg Kunó szavait idézve.