Idős embereket fosztott ki egy balassagyarmati férfi

Vágólapra másolva!
Egy balassagyarmati férfi két idős embert is kifosztott, valamint az egyik helyi étteremből is lopott. Az ügyészség vádat emelt ellene.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves férfi május elején elkezdett beszélgetni egy 76 éves férfival, aki a piacról tartott hazafelé. Megtudta, hogy az idős férfi egyedül él. Amikor az idős férfi hazaért a piacról elaludt a tévé előtt.

A férfi közben elment a házához, kiakasztotta a kaput belülről támasztó rudat, majd azzal együtt bement a nyitott házba. Kutakodott, majd ellopott egy telefont és más tárgyakat.

Képünk illusztráció

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Később, augusztusban a belvárosban észrevette, hogy a 75 éves, mozgáskorlátozott ismerőse elesett az elektromos biciklijével és a földön ül.

Odament hozzá, az is ismerős hiába mondta neki, hogy hagyja békén, a férfi letépte a nyakáról a 100 ezer forint értékű arany nyakláncát, majd otthagyta az ismerőst.

A férfi az amputált lába miatt nem tudott védekezni.

Még ugyanebben a hónapban elment az egyik étteremhez és egy létrát is vitt magával. Felmászott a konyhaablakhoz és szétvágta a szúnyoghálót. A konyhából összesen 13 ezer forint értékben lopott élelmiszert.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfi ellen kifosztás és lopás miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.