Ismerőse ölte meg a fiatalt, aki tavaly két ünnep között tűnt el Budapesten

Vágólapra másolva!
A Dunában találtak rá annak a fiatalnak a holttestére, akinek eltűnését apja 2021 december 27-én jelentette be az érdi rendőrségen. Mint kiderült, egy ismerőse végzett vele hiretelen felindulásból. A 34 éves gyilkosról kiderült, hogy korábban egy alvó férfit is kifosztott. A Pest vármegyei rendőrök befejezték a nyomozást, és vádemelést javasolnak a férfival szemben.
Vágólapra másolva!

Egy apa jelentette be fia eltűnését január 5-én az Érdi Rendőrkapitányságon, azt állítva, hogy a fiatal

december 27-én délután egyik barátjához ment Budapestre, ahonnan nem ment vissza.

Az érdi rendőrök körözni kezdték a fiatalt, mindenhol keresték keresték, azonban hiába. A nyomozás során a rendőrök gyanakodni kezdtek, hogy a fiú bűncselekmény áldozata lett.

Az eljárást a Pest megyei rendőrök vették át az érdiektől január 11-én. Január 14-én a rendőrök felkeresték a fiú ismerősét budapesti lakásán, akivel eltűnése előtt találkozott. A férfi kihallgatása során

beismerte, hogy hirtelen felindulásból megölte barátját.

Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint P. Attila 2021. december 27-én Budapest XXII. kerületben a Duna partra ment barátjával.

Összevesztek, melynek során a férfi egy övvel megfojtotta barátját, majd a holttestet a folyóba dobta és hazament.

A Duna érintett szakaszát 22 rendőr kutatta át mentősök segítségével, mielőtt rátaláltak a férfi holttestére.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy az áldozat halálát erőszakos támadás okozta, gyilkosa vízbe, illetve iszapba fojtotta.

A rendőrök utánanéztek a gyilkos előéletének is, melynek során kiderült, hogy

2021. augusztusában egy budapesti metróaluljáróban elvette egy alvó férf hátizsákját, a benne lévő iratokkal, 60 ezer forinttal, egy számítógéppel, bankkártyával és mobiltelefonnal együtt.

A férfi ezt a bűncselekményt is elismerte.

A rendőrök az azóta is letartóztatásban lévő 34 éves férfi ellen előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett gyilkosság, kifosztás és csalás miatt nyomoztak. A vizsgálatokat a napokban befejezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.