Itt vannak a középiskolai felvételi vizsgák feladatai és megoldásai

központi középiskolai felvételi megoldások 2021
központi középiskolai felvételi megoldások 2021
Vágólapra másolva!
Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetővé váltak a mai felvételi feladatsorok és azok javítókulcsai - ismertette a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az összesen több mint 71 ezer diák magyarból és matematikából adott számot tudásáról. Az Oktatási Hivatal adatai szerint

56 ezer nyolcadikos, 9100 hatodikos és több mint 6000 negyedikes vizsgázott szombat délelőtt az ország 541 helyszínén.

A 10-10 feladatból álló magyar- és matematikatesztek megírására 45-45 percet kaptak a tanulók, akik a jó megoldásokért összesen 50-50 pontot kaphatnak.

Az országos átlageredmény tavaly magyarból 30, matematikából 22,7 pont volt a maximális 50-50-ből.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke elmondta, hogy arra törekedtek, hogy a vizsgák lebonyolítása humánus és rugalmas legyen. Kifejtette: ha például egy diák a lakóhelyétől távoli iskolába jelentkezett, a felvételit egy másik, hozzá közelebbi helyszínen is megírhatta. Elmondta:

az iskoláknak január 21-től számítva legfeljebb nyolc napjuk van a javításra.

Hangsúlyozta, hogy az intézmények kötelesek lehetővé tenni az eredmények megtekintését a szülőknek, akik fellebbezést nyújthatnak be az iskolához, annak elutasítása esetén pedig az OH-hoz.

Rámutatott arra is, hogy a felvételi vizsgára való jelentkezés nem ugyanaz, mint a felvételi jelentkezés,utóbbira ugyanis a vizsgaeredmény ismeretében van lehetőség február 22-ig

– tette hozzá. További kifejtette, hogy a felvételi jelentkezést a nyolcadik évfolyamosok az iskolájukon keresztül, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők pedig a szülők ügyfélkapus belépésével az OH honlapján tehetik meg.

Címlapi képünk illusztráció!