Egy héttel a rendőrgyilkosság után is sokan kimennek a helyszínére

Rendőrgyilkosság Újbudán, újbuda, XI.kerület, három rendőrt megkéseltek, rendőr, késelés, lövés, támadás, rendőr, gyilkosság, 2023.01.13.
Vágólapra másolva!
Közel egy hete, hogy egy őrjöngő, drogos férfi meggyilkolt egy rendőrt az újbudai Lecke utcában. Ma mécsesek égnek a ház belsőudvarának bejáratánál és a lépcsőházban is. Rendőrök mellett civilek is kimennek oda, hogy leróják a tiszteletüket – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A mécseseket pont annak a háznak a kapujához tették le, ahol a múlt héten csütörtökön Sz. Szilárd halálra késelt egy fiatal rendőrt, két másikat pedig megsebesített. A mai napig többen, nem csak rendőrök, hanem civilek is kimennek a helyszínre, hogy leróják a tiszteletüket a meggyilkolt rendőr előtt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A közelben lakók közül többen is félnek a rendőrgyilkosság óta. Mint kiderült, ha ki kell lépniük a lakásból, inkább kerülőutat választják.

– mondta a Borsnak egy nő, aki a környéken él, majd hozzátette, hogy a fiának a közelben van a kedvenc játszótere, de nem tudja, oda fognak-e járni a történtek után. Amikor a lap munkatársai a helyszínen voltak, láttak egy síró rendőrnőt, aki egy barátjával virágot az emlékhelyre.

Ahogy azt korábban megírtuk, csütörtökön éjjel azért riasztották a rendőröket egy Lecke utcai társasházhoz, mert egy örjöngő férfi betörte a szomszédja ajtaját. Sz. Szilárd intézkedés közben a három rendőrre is rátámadt egy késsel.

Az egyiket combon, a másikat vállon, a harmadik társukat, Baumann Pétert pedig szíven szúrta.

A szíven szúrt rendőr a kórházban meghalt. A támadót a másik két megkéselt rendőr vette üldözőbe, és a közeli villamosmegállóban utolérte. Itt leadtak egy figyelmeztető lövést, de a rendőrgyilkos nem állt meg és nem adta meg magát. Az egyikük lábon lőtte, de még ez sem állította meg a kiabáló férfit. Csak azután tudták elfogni, hogy elesett, amikor a sínekről felugrott a peronra. A rendőrgyilkos a kihallgatása közben mindent tagadott és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A hatóságok a kórházból nem börtönbe, hanem elmegyógyintézetbe vitték a férfit. A halálra szúrt Baumann Péter februárban lett volna 30 éves. Temetése január 26-án lesz Mátészalkán.