Élete végéig börtönben maradhat a budapesti férfi, aki karácsony után kivégezte barátját

Vágólapra másolva!
A 35 éves férfi 2021 őszén a munkahelyen barátkozott össze egy másik férfival, akiről tudta, hogy jó körülmények között él, ezért elhatározta, hogy megszerzi értékeit. Karácsony után találkozót beszélt meg vele, majd egy XXII. kerületi, elhagyott területen rátámadt, egy övvel elszorította a nyakát, majd a Dunába lökte, ahol megfulladt. Így már zavartalanul hozzájutott az értékeihez. Mint kiderült, ugyanebben az évben a Móricz Zsigmond körtéren egy padon alvó férfit is kifosztott, illetve egy korábbi gyilkosság miatt a börtönt is megjárta. Ez alkalommal pedig már életfogytiglani fegyházra is számíthat.
Vágólapra másolva!

A 35 éves férfi 2021 novemberében ismert meg egy nála két évvel fiatalabb férfit, akivel egy munkahelyen dolgozott. A két férfi között jó munkakapcsolat alakult ki, és rendszeresen találkoztak szabadidejükben is. Az idősebb férfi azonban idővel

kihasználta barátját, többször kért tőle kölcsön, és arról is tudott, hogy kollégája pénzt örökölt, illetve költözést tervez.

A két férfi 2021 decemberén, még karácsony előtt megbeszélte, hogy az ünnepek után is találkoznak.

Az idősebb férfi elhatározta, hogy megöli munkatársát, hogy megszerezze annak pénzét és értékeit.

Ehhez részletesen megtervezte az elkövetés mozzanatait.

Elhatározta, hogy a férfit szállásszerzés ürügyén egy XXII. kerületi, Duna-parthoz közeli, elhagyatott helyre csalja,

ahol megöli és elveszi az értékeit, a holttestét pedig a Dunába rejti.

Forrás: Police.hu

A két férfi az előre megbeszéltek szerint 2021. december 27-én késő este találkozott. Először egy XI. kerületi bankfiókhoz mentek, ahol a fiatalabb férfi több mint 140.000 forintot vett fel az ATM automatából. Ezután azt mondta kollégájának, hogy tud neki szállást szerezni egy szállóban, majd buszra szálltak, amivel a XXII. kerületbe utaztak. A buszról leszállva a férfi egy elhagyatott, kivilágítatlan területre vitte barátját, ahol

rátámadt és a nadrágszíját a nyaka köré csavarta, majd addig szorította, amíg a fiatalabb férfi eszméletlenül esett össze. Ezután elvette telefonját, laptopját és a nála lévő több mint 140.000 forintot, majd az eszméletlen férfit a Duna-partra húzta és a folyóba lökte.

Az áldozat fulladás miatt meghalt.

Ugyanez a férfi még kollégája megölése előtt, 2021 augusztusában

a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéri metróaluljáróban kifosztott egy padon alvó férfit,

akitől pénzt, mobiltelefont, hátizsákot és egyéb értékeket vett el, több mint 300.000 forintos értékben. Emellett az alvó férfi bankkártyáját is megszerezte, amivel később több helyen vásárolt, ezáltal további 100.000 forintnyi kárt okozott.

Ráadásul kiderült, hogy már egyszer elítélték egy korábbi gyilkosság miatt.

A főügyészség a 35 éves, büntetett előéletű férfi ellen

gyilkosság, kifosztás, és és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat, és életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását javasolta

azzal, hogy feltételes szabadlábra nem bocsátható.

A férfi letartóztatásban várja ítéletét.

Ahogyan korábban megírtuk, egy apa jelentette be fia eltűnését január 5-én az Érdi Rendőrkapitányságon, azt állítva, hogy a fiatal december 27-én délután egyik barátjához ment Budapestre, ahonnan nem ment haza.

Az érdi rendőrök körözni kezdték a fiatalt, mindenhol keresték keresték, azonban hiába.

A nyomozás során a rendőrök gyanakodni kezdtek, hogy a fiú bűncselekmény áldozata lett.

Az eljárást a Pest megyei rendőrök vették át az érdiektől január 11-én. Január 14-én a rendőrök felkeresték a fiú ismerősét budapesti lakásán, akivel eltűnése előtt találkozott. A férfi kihallgatása során beismerte, hogy hiretelen felindulásból megölte barátját.