Gitározni szeretnél? Ezek az első lépések!

Whitepress I 1280 x 800 I Februári SEO cikk képek - gitar_tanulas_otthon_intermuzika
Vágólapra másolva!
Valószínűleg már évek óta nézed az együttesek videóit és arról álmodozol, hogy valamikor te is gitározni fogsz. Talán már volt is a kezedben egy gitár, de az mégsem olyan, mintha a saját gitároddal játszottál volna. Az is elképzelhető, hogy egy új hobbira vágysz? Ha gitározni szeretnél, akkor nincsen más teendőd, mint követni a következő lépéseket.
Vágólapra másolva!

Válaszd ki a gitárt

Melyik a legjobb gitár kezdőknek? Akusztikus gitár vagy elektromos gitár? Az elektromos gitár sokkal vékonyabb húrokkal rendelkezik, ezért a kezdők talán sokkal jobban boldogulnak vele. Mivel kisebb nyomást kell kifejtened, ezért az ujjaidban és a kezedben nem fogsz akkora fájdalmat érzékelni. Ugyan az akusztikus gitárok némileg olcsóbbak, de a nehezebb húrok miatt kihívást is jelenthetnek számodra.

Milyen egyéb felszerelésre lesz még szükséged?

A gitáron kívül egyéb felszerelésre is szükséged lesz. Ilyen például az elektromos gitár elengedhetetlen kelléke, az erősítő, illetve a szükséges kábelek. Be kell szerezned pengetőket és heveder-szíjat is. A kábelek, valamint az erősítő segítik azt, hogy a hangok megfelelően szólaljanak meg a gitáron. A pengetők közül válaszd azt amelyik számodra a legmegfelelőbb. Kezdőként mi azt javasoljuk, hogy a közepes vastagságú pengetőkkel kezdj. Ezt a pengetőt biztosan lehet tartani és nem is megterhelő a kezedre. A gitár mellé választanod kell egy szíjat is, hiszen valaminek meg kell tartania a gitárt.

Forrás: Origo

Ha beszerezted a felszerelést akkor következhet a hangolás

A gitár hangolása egy nagyon fontos lépés. Minden gyakorlás előtt érdemes elvégezned a hangolást, hogy a legjobb hangzást érd el minden egyes alkalommal, amikor zenélsz. Ma már online és ingyenesen elérhető hangolókat is lehet használni annak érdekében, hogy a hangzás tökéletes legyen. Ha úgy érzed, hogy nem boldogulnál vele, akkor kérd szakember segítségét. Ha az online hangolás mellett döntesz, akkor nézz körül az interneten, mert számtalan ingyen elérhető lehetőség közül választhatsz.

Láss neki a tanulásnak

Tanulni kétféle módon is lehet. Vagy elmész egy magántanárhoz vagy kiválasztasz egy online kurzust. Érdemes talán első körben a videós kurzusokkal kezdeni és ha már konyítasz valamennyit a gitár pengetéshez, akkor érdemes egy magántanárt is beiktatni a mindennapjaidba. Gitározni megtanulni időbe telik, de mi arra bíztatunk, hogy ne add fel az első lecke után. Haladj szépen és ha kitartó vagy, akkor biztosan menni fog a gitározás. Ha rendszeresen gyakorolsz, akkor nemsokára te játszhatod el kedvenc dalaidat és szórakoztathatod családodat, barátaidat. Ne feledd, az idő neked dolgozik, így légy kitartó!