Pedofília miatt körözi a rendőrség az LMP egykori képviselőjelöltjét

bilincs, rendőrség, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot a Somogy vármegyei rendőrök múlt vasárnap - tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

A 67 éves férfi korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt.

Kovács Gábor a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott. Három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az ellenzéki párt oldalán található (azóta már törölt) információk szerint

Kovács Gábor az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja.

Az adatlapjából kiderül, hogy a háromgyermekes férfi MBA közgazdászként végzett Pécsett, jelenleg pedig ingatlanértékelőként dolgozik. Korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő.

Forrás: police.hu

A körözési adatlapot ide kattintva nézheti meg!

LMP-s képviselőjelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele.

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

Az LMP honlapján hétfő reggel még elérhető volt a férfi adatlapja, és mint Somogy megyei elnökségi tag hivatkoztak rá,

a párt a Blikknek küldött válaszából kiderül, már nincs közük Kovácshoz.

A tagadminisztráció alapján Kovács Gábor, korábbi Somogy megyei tag 2017. 12. 08-án kilépett a pártból – írta a Blikknek az LMP sajtóosztálya.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapnak megerősítette, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya

szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást.

A bűncselekménnyel gyanúsítható férfi ellen a hatóság elfogatóparancsot adott ki, az eset körülményeiről és a nyomozás részleteiről bővebb információval nem szolgálhatunk – fogalmaztak.