Négyen támadtak rendőrökre Hajdúböszörményben

Vágólapra másolva!
A rendőrök egy csoportosan elkövetett garázdaság miatt intézkedtek egy férfi ellen Hajdúböszörményben. Eleinte a férfi együttműködő volt, a rendőrautóban azonban rátámadt az egyik rendőrre, emiatt meg kellett állniuk. Ekkor még két férfi és egy lány is rátámadt a rendőrökre.
Vágólapra másolva!

A férfival szemben 2018 júliusában intézkedtek a rendőrök csoportosan elkövetett garázdaság miatt. Eleinte együttműködő volt, bilincselés nélkül beült a rendőrautó jobb hátsó ülésére, mellé pedig beült az egyik rendőr is. Miután elindultak, a férfi lehúzta az ablakot és kinyitotta az ajtót. Emiatt megálltak, majd a rendőr a férfin átnyúlva becsukta az ajtót. Újra elindultak, a férfi azonban megint kinyitotta az ajtót.

A rendőr megint megpróbálta becsukni, a férfi azonban ekkor szidni kezdte és rá is támadt, ököllel többször a feje felé ütött, azonban a rendőr ki tudta védeni ezeket.

A verekedést észrevette a férfi egyik társa, aki azonnal odaszaladt a kocsi baloldalához, kinyitotta az ajtót, és rátámadt az ott ülő rendőrre. Ebben a pillanatban a hátsó ülésen a rendőr meg akarta bilincselni a férfit, de a társak támadása megzavarta ebben.

A harmadik rendőr megpróbálta a férfit elhúzni a kollégájától, de ebben megakadályozta egy lány, aki rángatni kezdte az egyenruháját.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor a rendőrök visszaverték a támadást, és megint meg akarták volna bilincselni a férfit, ő már nem volt a kocsiban, mert az egyik társa kihúzta az autóból.

A férfi a korábban mellette ülő rendőrt halálosan megfenyegette, majd meg is rúgta.

Ezek után a férfi beszaladt egy közeli ház udvarára. Az egyik rendőr utána akart menni, de a lány az útját állta és többször meglökte a mellkasán.

Másodfokon a Debreceni Törvényszék hivatalos személy elleni erőszak miatt a férfit 3 év, az egyik társát pedig 2 év börtönbüntetésre ítélte. A lányt és a negyedik társát pedig 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős – írja a Debreceni Törvényszék.