Tíz nőt csapott be a társkeresős csaló

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Többrendbeli csalás miatt felelhet az a férfi, aki tíz nőtől csalt ki pénzt különböző indokokkal. A férfit 2021 novemberében letartóztatták, amit a bíróság most újabb hónappal meghosszabbított.
Vágólapra másolva!

A férfi egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg az áldozataival, akiknek különböző hazugságokat mondott. Ezzel a módszerrel 10 nőtől sikerült pénzt szereznie.

Volt, akinek azt ígérte, hogy össze fognak költözni, ezért a nő eladta a saját bábolnai családi házát és több részletben kifizetett a férfinak több mint 10 millió forintot,

hogy az ebből vegye meg az új, közös otthonukat. A férfi ezt nem tette meg, nem is állt szándékában.
Hat nőtől azzal az indokkal kért kölcsön, hogy meg kell műteni a szemét, de nem tudja kifizetni, két esetben pedig külföldi műtétekre hivatkozott.

A nőknek 290 ezer forinttól 1 millió 850 ezer forintig terjedő kárt okozott.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nyolcadik áldozatával még nem is találkozott, mégis párkapcsolatot ígért neki, amivel 77 ezer forintot szerzett tőle. A kilencedik nőnek azt mondta, az adótartozására kellene 330 ezer forint, amit meg is kapott.

Végül a tizedik nőnek azt hazudta, hogy dohányboltja van és annak a működtetéséhez kér kölcsön, amivel újabb 1,4 millió forintot szerzett magának.

Az ügyészség indítványára a férfit a Komáromi Járásbíróság 2021. november 5-én letartóztatta a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, amit 2023. március 5-ig meghosszabbított.