Elkezdődött a CPAC Hungary

ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Ma délelőtt kilenc órakor megkezdődött a CPAC Hungary. A rendezvény elején a történelmi egyházak vezetői szólaltak fel, akik az Úr áldását kérték a kétnapos konferenciára. A magyar és az amerikai himnusz után az Alapjogokért Központ elnöke köszöntötte a résztvevőket – számol be róla a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

– hangsúlyozta Szánthó Miklós. Mint mondta, a kommunisták már száz évvel ezelőtt arról énekeltek, hogy a történelmet végképp el kell törölni, majd pár évtizede a liberálisok arról írtak, hogy a történelemnek vége van a progresszívek épp most akarnak kilépni a kultúrából, történelemből.

– fogalmazott az elnök.

– rögzítette Szánthó Miklós. Kiemelte:

amikor nagy a nyomás, a magyarok egy emberként állnak ki a józan ész mellett és ehhez szövetségeseket keresünk.

– húzta alá.

– szögezte le a főigazgató. Emlékeztetett, hogy most a progresszívek győzködnek arról, hogy az egyetlen elfogadható sztenderd és nincs más alternatíva.

A régi és az új marxistáknak ugyanarra jár az agyuk: levetetni a keresztet a falról és úgy gondolni, hogy az állam jobb nevelő, mint a szülő

– ismertette. Szót ejtett arról is, hogy most egy háború árnyékában kitaláltak, hogy összeugrasszanak minket.

Látják, hogy a nemzetközi konzervatív összefogás sikeres

– fogalmazott. Felhívta a figyelmet, hogy sokkal több az, ami összeköti a konzervatívokat, mint ami elválasztja.

– emlékeztetett Szánthó Miklós. Mint mondta, nehéz időkben csak az összefogás segíthet, ennek pedig erős emberekből kell állnia és a CPAC Hungaryn erős embereket lát.

„Együtt erő vagyunk"

2022 után ugyanis ismét Budapesten rendezik meg a Konzervatív Politikai Akció Konferencia, vagyis a CPAC európai rendezvényét. A két napos eseményre több száz magas rangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre.

A CPAC Hungary főszónoka idén is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke lesz, akinek a beszédét élőben követhetik oldalunkon. Az Alapjogokért Központ kétnapos eseményének az idei mottója: „együtt erő vagyunk".

Szánthó Miklós, az intézet főigazgatója – aki szintén beszédet mond a konferencia megnyitóján – szerdai sajótájékoztatóján kiemelte, hogy a CPAC Magyarország nem az egyetlen nemzetközi együttműködési projekt a konzervatívok számára, de zászlóshajóprojekt. Véleménye szerint a rendezvény megmutatja, hogy világszerte sok barátja van a magyar jobboldal stratégiájának és érvelésének, miszerint békére és összekapcsolódásra van szükség.

A CPAC Hungary rendezvényt a Hír TV élő közvetítésében is nyomon követhetik.