Vascsővel támadt rendőrökre egy férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádoltak egy férfi, aki részegen vascsővel támadt meg rendőröket.
Vágólapra másolva!

Egy 30 éves férfi tavaly júniusban, részegen felhívta a segélyhívót. A rendőrök megérkeztek és munkához láttak, ami a férfinek nem tetszett, nem volt vele megelédve. Indulatosan közölte, hogy majd akkor ő elelintézi, amit kell, és

a kocsiban, lehúzott ablak mellett ülő rendőr feje felé ütött.

Az ütés csak a lassan távolodó autót érte, a rendőrt nem.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrök kiszálltak a kocsiból. Az egyikük megragadta a férfi karját, hogy elfogja, de támadó nem hagyta magát. Kirántotta a kezét, és bemenekült otthona udvarára.

Ott felkapott egy 3 méteres vascsövet és elindult vele a rendőrök felé és közben megfenyegette őket.

A támadót végül a testvére fékezte meg. A férfi elmenekült, a rendőröknek nem sikerült utolérniük. Idén tavasszal, európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el. Az ügyészek felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emeltek vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.