Ajánló a HírTV mai Radar című műsorából

Fehér tigrist mentettek
Fehér tigrist mentettek
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

A műsor egy korábbi adásából ajánljuk: különleges fehér tigrist mentettek Németországban.

AUGUSZTUS 7-ÉN, HÉTFŐN, A MŰSORBAN:

RAZZIA A PIACON - Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer. Ezt a fogalmat is megtanulhatjuk következő riportunkból. Kameránk ott volt amikor a Nemzeti Adó - és Vámhivatal bevetési igazgatóságának munkatársai elindultak a budapesti nagybani piac ellenőrzésére. A NAV-osok hűtőkamionokat állítottak meg, és alaposan átvizsgálták a járműveket, elsősorban a szállítmányok eredetére és a szállítólevelekre voltak kíváncsiak.

ÓRIÁSI ANYAGI KÁROK A VIHAR NYOMÁBAN - Villámárvizek, áramkimaradások, kidőlt fák adták fel a leckét a hatóságoknak Közép-Európa számos országában. A viharok elvonulása után pedig sokan több milliós károkkal szembesültek, hiszen a természeti elemek nem kímélték sem az ingóságokat sem az ingatlanokat.

HÁBORÚ UKRAJNÁBAN – 529 napja tart egy háború. A békekötéshez a feltételek messze állnak egymástól. A konfliktus egyre jobban fáj mindenkinek: csak a hétvégén Kb. 30 ezer menekült érkezett Magyarországra a háború elől menekülve.

PALOZNAKI JAZZPIKNIK - 2023. augusztusában már 11. alkalommal került megrendezésre a Balaton északi partjának egyik legkülönlegesebb rendezvénysorozata, a 3 napos Paloznaki Jazzpiknik. Az esemény nyugodt, minőségi kikapcsolódást kínált azoknak, akik a színes programválasztékot, az izgalmas gasztronómiai felfedezést és az igazi zenei ínyencségeket keresik a tömegfesztiválok helyett.

JÓTÉKONYSÁGI FIRE CROSS BAJNOKSÁG - Ismét a magyar tenger partján kerül megrendezésre immáron harmadik alkalommal a Fire Cross bajnokság, ami idén a Koraszülött Alapítvány támogatja. A Fire Cross Magyarország tűzoltói részére lehetőség teremtése az aktív sporttevékenység, a versenyzés és az egészséges versenyszellem kialakítására, valamint egy újfajta tűzoltó versenysport megismertetése.

A VIZSOLYI BIBLIA NYOMÁBAN - A Biblia a világ a legnagyobb példányszámban kiadott- és a legtöbb nyelvre lefordított könyve. Az első, teljes, magyar nyelvű fordítás Károli Gáspár nevéhez fűződik és Vizsolyban látott napvilágot. A fennmaradt eredeti kiadásból egy példányt a helyi templomban őriznek.

ANYATEJES TÁPLÁLÁS HETE - Az anyatejes táplálás Világhetét 1992 óta ünnepeljük minden év augusztus 1–7. között. A kampány célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az anyatej fontosságára. Ennek apropóján az ország több pontján, így Egerben is színes programokat tartottak az érdeklődőknek.

3000 ÉVES MÚMIA - Egy nagyjából 3000 éves mumifikálódott holttestre bukkantak a perui főváros, Lima közelében. A mumifikálás a holttestek tartósítására szolgáló eljárás volt az ókori kultúrákban. A San Marcos Egyetem kutatói egy szeméttelepen találtak rá az ókori leletekre.

BALATONÁTÚSZÁS MÁSKÉPP - Aki lemaradt az idei Balaton átúszásról az egy pécsi strandon, a hét végén pótolhatta. A 33 méteres medencében 156 hosszt kellett teljesíteni, ami megegyezik a Révfülöp-Boglár távolsággal. A különleges eseményt egy olyan baráti társaság találta ki, akik hosszú ideje ezen a csak nyáron nyitva tartó strandon kezdik a napjukat.