Több mint 100 millió forintot szerzett meg egy csaló banda

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy budapesti banda idősek jóhiszeműségét használta ki, különféle okokra hivatkozva négy embertől megközelítőleg 120 millió forintot szereztek meg.
Vágólapra másolva!

Egy 28 éves férfi 2019 nyarán az utcán leszólított egy idős asszonyt és a bizalmába férkőzött. Ezek után az egyik rokona betegségére hivatkozva pénzt kért és kapott. Emellett megszerezte az asszony telefonszámát és azt ígérte neki, hogy vissza fogja fizetni a kölcsön kapott pénzt. Ezek után a férfi többször is felhívta az asszonyt és azt hazudta neki, hogy örökölt egy nagyobb összeget, de a széfbe tett hagyatékot a rossz anyagi helyzete miatt nem tudja kiváltani. A csalásba bevonta a bátyját is, aki a telefonban ügyvédnek vagy banki ügyintézőnek adta ki magát. Az asszonyt sikerült rávenniük arra, hogy az ügyintézéshez hitelt vegyen fel, valamint hogy az összes értéktárgyát adja oda nekik.

Végig azzal hitegették, hogy ha megkapják az örökségüket, akkor visszaadják a pénzt. Ezzel a módszerrel 49 millió forintot csaltak ki az asszonytól.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A pénz vagy értékek átadásához mindig egy forgalmas helyre hívták az asszonyt, ekkor segítettek nekik a feleségeik, a 21 éves M. Alexandra és a 27 éves M. Izabella.

A banda hasonló módszerrel vert át egy idős nőt 2021 augusztusától kezdve. Ekkor a banda vezetője, és az egyik társa a Jászai Mari téren kéregettek, amikor megismerkedtek az idős asszonnyal. 10 ezer forintot kapták tőle, valamint megszerezték a telefonszámát. Ezek után azzal hívogatták az asszonyt, hogy nem tudják kifizetni a számláikat, vagy nem tudják kiváltani az örökségüket.

Az asszonytól 80 ezer és 5 millió forint közötti részletekben megszerezték az összes megtakarított pénzét, majd rávették, hogy adja el az értékeit, vegyen fel hitelt, és vegyen nekik telefonokat.

Az asszonynak összesen 66 millió forintos kárt okoztak.

A banda összesen négy embertől csalt ki pénzt, megközelítőleg 120 millió forintot. A rendőrök hat bandatagot hallgattak ki a csalás miatt.

A nyomozást befejezték, az ügy iratait elküldték az ügyészségre.