Nem került börtönbe a lajosmizsei kerítést átszakító részeg sofőr

letarolta a kerítést és a ház udvarán álló autóba csapódott egy részeg sofőr Lajosmizsén 2023. június 16-án
letarolta a kerítést és a ház udvarán álló autóba csapódott egy részeg sofőr Lajosmizsén 2023. június 16-án
Vágólapra másolva!
Hároméves kislánya is a kocsiban ült annak a részeg férfinek, aki lassítás nélkül, 100 kilométeres sebességgel áttört egy kertkaput, és letarolta a házban élők udvaron álló autóját Lajosmizsén. A ház biztonsági kamerája mindent rögzített. Az otthoniak halálra rémültek és kiszaladtak a csattanásra. Az ámokfutó olyan részeg volt, hogy összeesett, miután kiszállt az autóból, aztán el akart menekülni. A kislányát a kocsiban hagyta volna. Őt a lakók mentették ki a totálkárosra tört kocsiból. A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban döntött a férfi sorsáról. 
Vágólapra másolva!

Az eset június 16-án késő este történt. Az érintett lajozsmizsei család házán több kamera is van. Az egyik felvételén jól látható, hogy az autós nagyon gyorsan haladt, és nem fékezett, ezért pillanatok alatt átszakította a kerítést a kocsijával. A másik kamera pedig azt rögzítette,

ahogy az udvaron álló autóba belecsapódott.

Az ütközés erejétől a balesetet okozó sofőr autója felrepült és a levegőben megpördült, a parkoló kocsi pedig a hátsó udvarig repült és a bozótba gurult a lendülettől. A házban lakók és a szomszédok is odaszaladtak. Mint kiderült, a férfi jogosítvány nélkül ült volán mögé, és az egyik rokona adta oda neki az autóját, amelyben a baleset pillanatában a 3 éves kislánya is vele volt.

A gyerek életét a gyerekülés mentette meg.

Miután a helyiek kiemelték a kislányt, és a mentőkre vártak, az apja el akart menekülni. Megpróbálta beindítani a kocsit, csak nem sikerült neki. A gyereket fejsérüléssel vitték kórházba, a férfinak viszont semmi baja nem esett. Bár összeesett, amikor kiszállt, de csak amiatt, mert nagyon részeg volt.

A most nyilvánosságra került vádirat részletei szerint egy kecskeméti férfiről van szó, aki az állapota, vagyis a részegsége miatt nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetett.

Egy utca végi kereszteződésnél nem kanyarodott el, amikor az út elkanyarodott, hanem nagy sebességgel folytatta az útját előre, egyenesen a család háza felé.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit ittas járművezetés miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé. Próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványoztak az ügyészek az ügyben. Az első fokon eljáró bíróság a férfit bűnösnek találta, és az ügyészi indítvánnyal egyezően döntött. Az ítélet viszont nem jogerős, mivel - úgy tűnik - az ügyészek meggondolták magukat. Már azt szeretnék, ha súlyosabb büntetést kapna a gyerekét veszélyeztető, részeg autós.