Fordulat a radikális baloldali bűnözők, az antifa ügyében: mással is gyanúsítják a budapesti embervadászokat

Antifa
Vágólapra másolva!
Bűnszervezetben való részvétellel is gyanúsítja a februári budapesti radikális baloldali támadások feltételezett elkövetőit a rendőrség – tudta meg az Origo. Az embervadászok több személyt is olyan brutális módon megvertek, hogy kórházba kellett őket szállítani. Hat német állampolgárt jelenleg is köröznek.
Vágólapra másolva!

Már bűnszervezetben elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytatja a nyomozást a februárban a fővárosban történt radikális baloldali támadások ügyében a rendőrség – derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) portálunknak küldött válaszából.

A BRFK Kommunikációs Osztálya hozzátette: az ügyben továbbra is három gyanúsított van. Egy német férfit a nyomozó hatóság bűnszervezetben való részvétel bűntettével, egy német nőt pedig közösség tagja elleni erőszak bűntett előkészületével gyanúsít.

A harmadik gyanúsított – egy olasz állampolgárságú nő – ellen bűnszervezetben, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt folyik büntetőeljárás. Közölték azt is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságon létrehozott nyomozócsoport további hat feltételezett elkövetőt azonosított, akik valamennyien német állampolgárok. Őket jelenleg is körözik. A többi elkövető azonosítása pedig még folyamatban van.

Embervadászat zajlott Budapesten

A történet előzménye, hogy február 10-én egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadott és véresre vert egy negyven év körüli férfit Budapesten. A munkába igyekvő áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Nem sokkal később kiderült, hogy ez a brutális, leszámolásszerű akció része volt egy komolyabb támadássorozatnak, amit a radikális baloldali mozgalom tagjai, az Antifák követtek el több napon keresztül Budapest utcáin.

Forrás: Origo

A legalább tizenöt, zömmel külföldi – német, olasz és görög – szélsőbaloldali radikális nyolc járókelőt támadott meg február közepén Budapest négy pontján, brutálisan összeverve őket, néhányukat súlyosan megsebesítve. Többeket kórházba is kellett vinni.

Az áldozatokat találomra választották ki a katonai jellegű ruházatuk alapján. Valamennyiüknek az volt a „bűne”, hogy terepmintás ruhában, fekete bakancsban és dzsekiben voltak, ám ők nem a február 11-i, kitörés napi megemlékezés résztvevői voltak, ahogy azt támadóik feltételezték. Az Antifa-csoport tagjai ugyanis a szélsőjobboldali rendezvény miatt érkeztek hazánkba, hogy csapást mérjenek az „ellenségre”.

Augusztus közepéig két Antifa börtönben marad

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el a támadások után büntetőeljárást. A hatóság már az első támadás után külön nyomozócsoportot állított össze. A nyomozók szerint a sértetteket kizárólag a ruházatuk köti össze, olyan ruhadarabokat viseltek, amiket bárki hordhat, fekete bakancs vagy katonai, terepmintájú ruha, amelyek azt sugallhatták a támadóknak, hogy esetleg szélsőjobboldali emberek, akik a kitörés napjára érkeztek Budapestre.

A rendőrök a támadók közül már a ruházatuk alapján felismertek néhányat, akiket aztán követni kezdtek, és végül a belvárosban, egy taxiban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk. Az embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt. Ez már csak azért is valószínűsíthető, mert az elfogottak közül a német férfi kapcsolatba hozható a vörös bűnbandával. A német nő bűnügyi felügyeletbe került, míg férfi honfitársát és az olasz nőt letartóztatta a nyomozási bíró. A bíróság jogerősen augusztus 14-ig nemrég meghosszabbította utóbbi két személy letartóztatását, míg a német nő október közepéig bűnügyi felügyeletben marad.