Ismét bűnügyi felügyelet alá kerülhet a drogos öltöztető, Herczeg Zoltán

Celeb vagyok ments ki innen Herczeg Zoltán Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Vágólapra másolva!
A napokban került le a nyomkövető a drogfogyasztásért elítélt Herczeg Zoltán bokájáról, ám a Mandiner legfrissebb értesülései szerint az ügyézség fellebbezett és "a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelését" kérték.
Vágólapra másolva!

Herczeg Zoltán lábáról a napokban került le a nyomkövető, ennek örömére a hétfő reggelt már a Széchenyi-fürdőben kezdte, a divattervező négy hónapig volt házi őrizetben, mely során csak hetente egyszer, akkor is csak rövid időre hagyhatta el otthonát. A bűnügyi felügyeletet megelőzően Herczeg fél évig volt letartóztatásban. Mint ismert, az öltöztető október végén tartóztatták le, kihallgatásán a drogfogyasztást elismerte, ám a terjesztést nem – írja a Mandiner.

Akkori lapinformációk szerint Herczeg Zoltánnál többek között 16 gramm kokaint és készpénzt is lefoglaltak.

A Blikk hétfői információi szerint szombaton hajnalban keltették fel Herczeget a rendőrök azzal, hogy leveszik róla a nyomkövetőt. Az öltöztető a bulvárlap kérdésére elmondta, hogy bár jogilag megszűnt a bűnügyi felügyelet, az elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség három napig fellebbezhet, ám abban bízik, hogy ez nem fog megtörténni. Kijelentette többek között, ameddig szabad, igyekszik minden szabadon töltött percet kihasználni.

Forrás: Herczeg Zoltán

A Mandiner információi szerint azonban bekövetkezett az, amitől az öltöztető tartott: az ügyészség élt fellebbezési jogával. A portál úgy értesült, hogy

a kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben, a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletének ismételt elrendelése érdekében.

A fellebbezés indokolásának lényege szerint, a 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel gyanúsított két férfi eljárásban való jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás eredményes befejezése érdekében a kényszerintézkedés szükséges és indokolt.