Szijjártó Péter: Nyugtalanítók az Azerbajdzsán és Örményország közötti vita kiújulásáról szóló hírek

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. július 19. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Gyármentő Program támogatottjainak bejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. július 19-én. Eddig huszonöt cég kapta meg a támogatási oklevelet, összesen 27,5 milliárd forint értékben az energiahatékonyságot növelő beruházásokat előmozdító Gyármentő Program keretében. MTI/Hegedüs Róbert
Vágólapra másolva!
Nyugtalanítónak nevezte azok a híreket, amelyek a két ország közötti viták kiújulásáról szólnak a humanitárius szállítások témájában a külgazdasági és külügyminiszter szombati Facebook-bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt írta: a nemzetközi szervezetek, különösen a Nemzetközi Vöröskereszt szerepvállalása sokat segíthet ebben a helyzetben.

- hangsúlyozta.

Szijjártó Péter sajnálatosnak nevezte, hogy számos biztonsági konfliktus nehezíti a világ életét.

"Ha mindent összeadunk, mintegy harminc háború, illetve fegyveres konfliktus zajlik jelenleg világszerte. Van(nak) köztük olyan(ok), mely(ek)ről azt hittük, már megoldódott/megoldódtak, de aztán valahogy mindig kiújulnak" - írta.

Az azeri-örmény konfliktusról úgy fogalmazott, hogy az sokáig keserítette a térségben élő emberek életét.

"Magyarország mindvégig a békés rendezés, a területi integritás és a szuverenitás tiszteletben tartása mellett foglalt állást. Örömmel vettük a békemegállapodást és reméljük, hogy annak végrehajtása véget vet majd sok-sok ember szenvedésének" - emelte ki Szijjártó Péter.