Karácsonyék még jobban eladósítják Budapestet

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy ötvenmillárd forint értékben adósítják el a fővárost a BKK-nak járó közlekedési támogatással. A főváros baloldali vezetése az idei kötelezettségeit áttolja a jövő évre.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy ötvenmillárd forint értékben adósítják el a fővárost a BKK-nak járó közlekedési támogatás banki faktorálásával. A főpolgármester jóváhagyta a BKK, valamint egyrészt a K&H Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. között, illetve másrészt az OTP Bank Nyrt. között létrejövő követelésvásárlásra irányuló keretszerződések megkötését – írta a Magyar Nemzet.

Karácsonyék még mélyebbre lökik a fővárost Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel a baloldal még mélyebb szakadékba löki a fővárost, mivel az idei kötelezettségeiket tolják át a jövő évre, hogy majd adott esetben egy új vezetésű önkormányzatnak kelljen a hitelt és a kamatokat visszafizetni.

Megjegyzendő, hogy a főváros baloldali vezetése hónapok óta arról panaszkodik, hogy nincs elég pénzük Budapest üzemeltetésére. Korábban Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: júniusban mínusz 1,1 milliárd forinton állt a főváros számlája, folyószámlahitelből él a város. Az éves tervezett bevétel 45 százaléka beérkezett, köztük az iparűzési adó 51 százaléka is, amelynek várhatóan szeptember 15-én érkezik a második része. A 2023-as évre tervezett mérték több mint 271 milliárd forint, ennek érkezett be június végével több mint a fele, vagyis 139 milliárd forint.

A főváros kudarcos pénzügyi helyzetét úgy sikerült elérniük Karácsonyéknak, hogy 2019-ben, az önkormányzati választás után Tarlós Istvántól 214 milliárd forintnyi tartalékot örököltek.

A budapesti tömegközlekedési cégek kapcsán kiemelendő, hogy Karácsony Gergely éppen egy nappal azt megelőzően hagyta jóvá összesen 65 millió forintnyi prémium odaítélését a BKK és a BKV vezetőinek, hogy a két vállalat financiális helyzetére hivatkozva bejelentette a menetjegyek drasztikus áremelését.