Ötezer négyzetméteren lángolt a műanyag egy hulladékfeldolgozó területén

Tűzoltóautó, tűzoltóság, illusztráció
09.16.2021 wroclaw, poland, Red Fire brigade car on alarm signal for a fire.
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy műanyag hulladékot feldolgozó üzemben a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett hétfőn hajnalban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

Megakadályozták a lángok továbbterjedését a műanyag hulladékot feldolgozó üzemben a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett,

a tűzoltók továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen, víz- és habsugarakkal folyamatosan oltják a tüzet

- közölte a katasztrófavédelem hétfő délelőtt az MTI-vel.

Az üzemben hétfő hajnalban ütött ki tűz, ötezer négyzetméternyi területen hatalmas lángokkal égett a négy-öt méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék.

Azóta három habsugárral a terület felét lefedték és megszüntették az intenzív lángolást. A bálákat folyamatosan bontják erőgépekkel, azok felét már le is bontották. A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései

nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket a levegőben a környező településeken,

csak enyhe füstszagot éreztek néhol.

Korábban írtuk:

Egy-másfél futballpálya területen ég a négy méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék.

Az esethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket; a beavatkozást a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Győrből még úton van az oltáshoz szükséges por-hab konténer. A tűzoltók egyelőre nem tudják megakadályozni a lángok továbbterjedését.

Hajnali 3 óra után már kilenc vízsugárral oltották a tüzet, amely ötezer négyzetméteren égett.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket Kám településen, és égett szagot sem tapasztaltak. A következő méréseket Egervölgy településen fogják elvégezni - írta a katasztrófavédelem.