Így reagált L. Simon László arra, hogy elküldték

L. SIMON László John Sadovy 1956 fotó kiállítás Nemzeti Múzeum
Budapest, 2023. október 20. L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója beszél John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból című kiállítás ünnepélyes megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2023. október 20-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
L. Simon László sajtóközleményben reagált arra a Facebook-oldalán, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium azonnali hatállyal elbocsátotta.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Múzeum menesztett főigazgatójának sajtónyilatkozatát az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

"Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt. A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg.
Ezt maga a minisztérium is elismerte korábbi levelében: „Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (...)"
A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük.

L. Simon László Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni."