A baloldal joggal fél a szuverenitásvédelmi törvénytől

MENCZER Tamás
Budapest, 2023. március 27. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 27-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Ha Önök félnek a nemzeti konzultációtól, a szuverenitásvédelmi törvénytől, akkor azt joggal teszik, mert Önöket külföldről finanszírozzák - fogalmazott Menczer Tamás az Országgyűlésben hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az Önök megfogalmazása szerint az uniós források valamilyen kegyelempénzek, míg a valóságban ezek a szerződések szerint járnak, és nem attól függ, hogy jól viselkedünk-e. Semmi köze nincs az uniós pénzeknek a jogállamisághoz, és ebben a kampányban Önök nyakig benne vannak – ezt válaszolta Dömötör Csaba Gelencsér Ferencnek (Momentum). A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nagyobb nagyságrendben érkeztek pénzek a választási kampányba külföldről, mint amennyit az állam biztosít.

Dömötör rámutatott arra, hogy külföldön a magyarhoz képest lényegesen szigorúbbak a kampánytámogatási szabályok. Az államtitkár rámutatott arra, hogy a Momentum részéről a múlt héten ismét ocsmány módon támadták Magyarországot, és még nevesíteni sem akarták hazánkat. Ki is árulja el az országot? – tette fel a kérdést. Azért is támadják a konzultációt, mert Önök továbbra is háborúpártiak, támogatják az ukrán EU-csatlakozást, és annak hatásai egyáltalán nem érdeklik.

Önök a szponzoraik érdekeit képviselik, és a Momentum elöl megy az önfeladás területén – zárta Dömötör.

Menczer Tamás: Amikor a nemzeti konzultációt támadják, akkor a magyar embereket nézik le Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az MSZP van válságban

Leginkább az MSZP van válságban - mondta Menczer Tamás Tóth Bertalan (MSZP) felszólalására. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy egy háború van a szomszédban, és ezt ne próbálja bagatellizálni, és a helyzet nem indokolna háborús veszélyhelyzetet.

Menczer Tamás arról is beszélt, hogy az MSZP is mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kapja meg az ország az uniós forrásokat.

Ha Önök félnek a nemzeti konzultációtól, a szuverenitásvédelmi törvénytől, akkor azt joggal teszik, mert Önöket külföldről finanszírozzák - fogalmazott Menczer Tamás. A baloldal számára a külföldi érdekek kiszolgálása, míg a kormány számára a magyar emberek érdeke az első - zárta Menczer.