Csaknem 50 milliót csalt ki áldozataitól a csaló fóti autószerelő

Vágólapra másolva!
Egy fóti autószerelő több tucat kocsit adott el a tulajdonosok tudta nélkül. Az autók javítását ígérte, így is kicsalt több millió forintot ügyfeleitől. Volt akinek visszaadta az autóját, de előtte rengeteg alkatrészt kiszerelt a kocsiból. A fóti férfit tavaly decemberben elfogta a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egy fóti férfi autószerelőnek adta ki magát. Gyanútlan ügyfelei javításra vagy műszaki vizsgára való felkészítésre vitték hozzá az autójukat. A férfi a pénzt elkérte, de a javítást sosem csinálta meg. Helyette eltűnt a pénzzel.

Sőt 17 rábízott autót eladott.

Előfordult az is, hogy valaki többször felszólította, ezért visszaadta az autóját, de rengeteg alkatrészt kivett a kocsiból.

A lopott autókat lefoglalták Forrás: Ugyeszseg.hu

A férfi azt állította, hogy külföldről és itthonról is tud autókat szerezni. Így nem létező autók árát csalta ki a vevőktől. Volt olyan is, mikor egy lízingelt autót adott el, a lízing cég tudta nélkül.

A csaló összesen csaknem 50 millió forintos kárt okozott átvert ügyfeleinek.

Az összeg nagy része az autók lefoglalásával megtérült.

Az ügyészség a férfit 17 csalással és 2 sikkasztással, valamint hamis magánokiratok felhasználásával vádolja és javasolja börtönbüntetését. Az ügyészség azt is javasolja, hogy a férfi pénzbüntetést is kapjon és kobozzák el vagyonát.

Nemrég egy budapesti férfi vert át egy fiatalt, aki autóját akarta megvenni. Egerben egy férfi egy parkoló autót fosztott ki.

Két tolvaj pedig katalizátorokat szerelt le az autókról, majd eladták azokat.