Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Itt az ügyészség közleménye az esztergomi robbantásról

robbanás, robbantás, Esztergom, egy rendőr meghalt, több sérült, családi ház, fenyegető, felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, esztergom, búbosbanka, 2023. 09. 20.
Vágólapra másolva!
A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást azután, hogy Esztergomban egy zavart elméjű férfi robbantást követett el. A robbanásban a terrorelhárítás egy speciális kommandósa meghalt, 11 ember megsérült, köztük több rendőr és tűzoltó. Volt, aki súlyosan. Az ügyészség tájékoztatása szerint a merénylő is meghalt.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben – áll az ügyészség közleményében, amelyet az Origónak küldtek.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az eddig beszerzett adatok szerint a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre.

A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket.

Az ügyészség péntekre ígért részletesebb tájékoztatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez