Ellenőrökre támadt két potyautas egy miskolci villamoson

ököl, kéz, verekedés, erőszak
Vágólapra másolva!
A két férfi egy miskolci villamoson utazott, majd ellenőrzés közben derült ki, hogy nincs jegyük. Az ellenőrök ezért intézkedni akartak velük szemben, mire a két férfi rájuk támadt, és ököllel ütni-verni kezdte őket.
Vágólapra másolva!

A két férfi tavaly május elején, délután, Miskolcon a villamoson utaztak, egy ellenőr pedig 

többször is felszólította őket, hogy mutassák meg a jegyüket. Mint kiderült, nem volt nekik.

 A megállóban az ellenőr intézkedni akart velük szemben, mire 

az egyik férfi az ellenőrt alkarjával arrébb tolta és lelökte a villamosról. Az ellenőr elvesztette az egyensúlyát, és a támadó ruhájába kapaszkodott, mire a két férfi többször is arcon és fejen ütötte ököllel.

Az áldozat védekezni próbált, lehajtotta a fejét. Kolléganője sietett a segítségére, aki 

az egyik férfit vállánál fogva próbálta eltolni, az viszont ököllel a fülére ütött.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a két férfi ellen, a különös visszaeső férfival szemben börtönbüntetést, büntetlen társával szemben felfüggesztett börtön kiszabását javasolta.

Néhány évvel ezelőtt egy szegedi férfi leköpte és megütötte az egyik ellenőrt, majd megpróbált elmenekülni előlük. Egy kőbányai buszon egy nő a buszsofőrre és az ellenőrre is rátámadt. Budapesten a metrón fejbe rúgtak egy utast, és az őt védeni próbáló ellenőrt is. Szintén Budapesten, a Nagyvárad téren egy férfi arcon ütött egy ellenőrt, majd rollerrel elhajtott.

Forrás: Ügyészség