Gombamód szaporodnak Budapesten is a bitcoin-ATM-ek

bitcoin
Vágólapra másolva!
Magyarországon is szép számmal találni kriptodevizák adás-vételére használható ATM-eket, ám ezek működése sokak számára bonyolultnak tűnhet.
Vágólapra másolva!

Budapest egyre több pontján látni a hagyományos banki ATM-ekhez hasonló automatákat, melyeket közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy azok csak különböző kriptodevizák, például bitcoin vagy ether vásárlására alkalmasak.

Az ATM-ek használatához alapvetően mindössze egy már létező kriptotárcával, illetve a befizetni kívánt összeggel kell rendelkezni, mégpedig készpénzben. A gépek ugyanis semmilyen szín alatt nem fogadnak el bankkártyás fizetést, ennek oka főként a csalások megelőzésében keresendő.

 

bitcoin
Fotó: https://techxplore.com/news/2023-11-bitcoin-transaction-backyard-pool.html 

Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző devizát, beolvassuk a tárcánk QR-kódját a telefonunkon keresztül, majd ellenőrizzük, pontosan milyen árfolyamon is tudjuk átváltani forintunkat, például bitcoinra.

Ezt követően behelyezzük a bankjegyeket az automatába, meglátjuk, pontosan mennyi kriptodevizát is kapunk majd a pénzünkért, megerősítjük a tranzakciót, és a pénz általában pár másodpercen belül meg is érkezik a tárcánkba. Az egész folyamat általában legfeljebb pár percet vesz igénybe. 

Arról, hogy mennyire biztonságosak a bitcoin-ATM-ek, mennyibe kerül azok használata, ide kattintva olvashat.