Szabálytalan előzéssel okozott halálos balesetet egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi hajtott a kocsijával Debrecen felé Létavértes felől, amikor az egyik kanyarban előzni kezdett. Azonban szemből jött egy másik autó, ezért fékezett és vissza akart térni a sávjába, de elveszítette az uralmát a kocsi felett és az árokba csapódott. A balesetben az utasa belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Az idős férfi tavaly júliusban hajtott a kocsijával Létavértes irányából Debrecen felé, ahol az út melletti sűrű fasor korlátozta a látási viszonyokat. A kocsiban jobb hátul utazott egy utas, aki nem csatolta be a biztonsági övét. 

A férfi gyorsabban hajtott a megengedettnél, majd az egyik kanyarban előzni kezdett. Azonban szemből jött egy autó, ezért fékezett és visszakormányozta az autót a sávjába. 

A sebesség miatt lehajtott a padkáról. Megpróbált ellenkormányozni, de elveszítette az uralmát az autó felett, ezért a másik oldali árokba csapódott. 

A kocsiban utazó utas olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a kórházban meghalt. 

 

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fogházbüntetésre és végleg tiltsa el a vezetéstől. 

Az Origo megírta, hogy korábban történt halálos baleset Csanádpalotánál, Csákvárnál és Fegyverneknél is.