Apa, fia és tapasztalt pilóták haltak meg egy repülőbalesetben - videó

Vágólapra másolva!
Szombaton délelőtt Ráckeresztúr és Martonvásár között lezuhant egy sportrepülő. A gépben két férfi utazott, egyikük sem élte túl a balesetet. Nem ez volt az első hasonló eset, tavaly szeptemberben az Albatrosz Repülőnapon, Börgöndnél egy kisrepülő zuhant le. A pilóta és a fia nem élték túl a becsapódást, egy közeli autó pedig kigyulladt a robbanástól. Nyíregyházán egy vitorlázógép zuhant le, a pilóta ott sem élte túl a balesetet.
Vágólapra másolva!

Eltűnt a radarról 

Szombaton délelőtt Martonvásár és Ráckeresztúr között egy sportrepülő eltűnt a radarról. Mint később kiderült, a gép lezuhant, a roncsokat egy szántóföldön találták meg. 

A gépen két férfi utazott, egyikük sem élte túl a balesetet.

 

Fotó: Police.hu 

A Metropolnak a helyiek elmondták, hogy tudomásuk szerint egy tapasztalt pilóta vezette a gépet, aki gyakran repült abban a térségben. 

„Azt gyanítjuk, az a férfi volt, aki minden hétvégén erre repült már jó ideje” – mondta a lapnak egy helyi lakos. 

Két ember meghalt, egy család megégett 

Tavaly, szeptember 10-én a Székesfehérvár közelében lévő Börgöndön, az Albatrosz Repülőnapon lezuhant egy Trojan típusú sportrepülő. A gépet két ismert pilóta, Rózsavölgyi Vilmos és a fia vezették, amikor elvesztették az uralmat a repülő felett, ami a földbe csapódott és felrobbant. Egyikük sem élte túl a balesetet. 

Fotó: Police.hu

A gép egy négytagú család autója mellett robbant fel, ami a lángoló alkatrészek miatt kiégett. 

A tűzben a család három tagja súlyosan megégett, legsúlyosabban a 9 éves kislány, akit többször is meg kellett műteni. 

Nem sokkal a felszállás után lezuhantak 

Törökszentmiklós Surjány városrészénél szállt fel egy kisrepülő 2021 májusában, majd nem sokkal később lezuhant. Két férfi volt a gépen, ők beszorultak, ki kellett őket menteni

Fotó: MTI/Mészáros János

Az egyikük életveszélyesen megsérült, őt mentőhelikopterrel a szegedi kórházba vitték, a társát súlyos sérülésekkel vitték Szolnokra a mentők. 

Tesztrepülés közben zuhant le 

Egy elektromos repülő szállt fel tesztrepülésre a pécs-pogányi repülőtér közelében 2018 májusában. Megtett két kört a levegőben, majd lezuhant. A repülő a becsapódás után kigyulladt. 

A repülőt egy 61 és egy 42 éves férfi vezette, mindketten meghaltak a balesetben.

 Mindketten szerelők voltak. 

Fotó: MTI/Lendvai Péter

A repülő egy kukoricában zuhant le, a tűz miatt a növények is megégtek, az oltásban több mint tíz tűzoltóegység vett részt. 

Tapasztalt pilóta halt meg

2017-ben, egy nyíregyházi cég telephelyének udvarára, a helyi repülőtértől nem messze zuhant le egy vitorlázó repülő. A pilóta holttestét a mentők és a tűzoltók szabadították ki a gépből. A balesetben mások nem sérültek meg. 

A pilótának legalább kétéves tapasztalata volt. 

Fotó: MTI/Balázs Attila