Deutsch Tamás: Brüsszelben gyökeres változás kell!

CPACHungary, CPAC Hungary, Millenáris, rendezvény, Deutsch Tamás
Deutsch Tamás, a CPAC Hungary konferencián
Fotó: Origo - Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője az Origónak a CPAC Hungaryn elmondta, hogy a közelgő EP-választás tétje nem más, mint a háború vagy a béke. A politikus szerint gyökeres változás kell Brüsszelben annak érdekében, hogy véget lehessen vetni a kontinensünkön uralkodó őrült háborús pszichózisnak. Mint nyilatkozta, a háború kitörésekor a brüsszeli vezetők még csak sisakokkal kezdték, de miután vesztésre állnak „az ő háborújukban”, előbb-utóbb katonákat is kell küldeni. Ismertette: az európai választók több mint kétharmada a magyar, békepárti álláspontot képviseli. Deutsch Tamás szerint a kilóra megvett dollárbaloldali politikusok a megrendelőik elképzeléseinek és elvárásainak megfelelően, egyetlen egy dologra fordították a politikai energiájukat az elmúlt ciklusban, hogy hogyan tudnak áskálódni a saját hazájuk, Magyarország ellen Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

Mit gondol, mi múlik most ezen az EP-választáson? Egy háborús ciklusban vagyunk, a háborús pszichózis egyre inkább elhatalmasodott a kontinensen. Mint a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, hogyan látja a jelenlegi helyzetet?

A választás igazi tétje nyilvánvaló: háború vagy béke. Mára teljesen világossá vált, hogy az Európai Unió Ukrajna-stratégiája teljesen megbukott. A lassan már mindenre is kiterjedő, de teljesen elhibázott szankciós politika nem hozta el a háború végét. Miközben a háború kitörésekor a brüsszeli vezetők még azzal kezdték, hogy csupán sisakokat küldenek, addig hamarosan már azzal folytatták, hogy fegyvereket is, majd harckocsikat, aztán jöttek a harci repülők, és most már arról beszélnek, miután vesztésre állnak „az ő háborújukban”, hogy előbb-utóbb katonákat is kell küldeni.

 Ha valamiben van elemzői konszenzus, akkor az az, hogy gyakorlatilag kizárt, hogy katonai értelemben ennek a háborúskodásnak lehetne győztese.

CPACHungary, CPAC Hungary, Millenáris, rendezvény, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, DeutschTamás, DeutschTamásinterjú, interjú
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, a kormánypát EP-listavezetője
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A háború a legalapvetőbb morális kérdéseket is felveti. Szerintem, annál az alapvetően katolikus, keresztény megközelítésből fakadó viszonyulásnál nincsen ma erősebb álláspont mintsem, hogy mindent tegyél meg, hogy nehogy háború robbanjon ki, de ha egy háború kirobbant, akkor mindent tegyél meg azért, hogy a lehető leghamarabb újra béke legyen. 

Ma a háborúpárti és a békepárti álláspont feszül egymásnak, egy totális háborús pszichózis, totális háborús őrültek háza jellemző Európában a politika világában. Egyedül Magyarország, a magyar kormány az, aki a kezdetektől fogva egy markáns békepárti álláspontot képvisel. Ráadásul minden felmérés azt mutatja, hogy a magyar állásponttal teljesen azonos gondolatot megfogalmazva, az európai választók több, mint kétharmada is békepárti álláspontot képvisel.

Ez tehát a tétje a júniusi választásnak, előre tör-e a politika világában is ez a békepárti álláspont? Brüsszelben gyökeres változás kell!

A mostani ciklusban a dollárbaloldal gyakorlatilag elárulta a saját hazáját. Mit gondol mi ennek a mögöttes oka, hogy látja Ön, mint egy olyan politikus, aki régóta veterán az európai politikában, mi ennek az oka?

Egyrészt nézzük a tényeket. A dollárbaloldal pártjait és politikusait kilóra megvásárolták. Ott van a guruló dollárok ügye, a sok milliárd forintnyi, teljesen törvénytelen külföldi kampánytámogatás, aminek az elfogadásával egy olyan vörös vonalat léptek át a dollárbaloldal pártjai, ami még a virtigli posztkommunistáknak se jutott volna az eszükbe az 1990-es évek közepén, vagy a 2000-es évek elején. 

Persze nem a két szép szemükért kapták ezt a pénzt. Hanem azért, hogy a finanszírozóik politikai-hatalmi érdekeit, szempontjait és elképzeléseit képviseljék, a háborúpárti álláspont, az illegális migráció, a genderideológiai őrület és a magyar nemzeti szuverenitást csorbító brüsszeli lépések támogatásáért. A kilóra megvett dollárbaloldali politikusok a magunk mögött hagyott öt esztendőben a megrendelőik elképzeléseinek és elvárásainak megfelelően, egyetlen egy dologra fordították a politikai energiájukat, hogy hogyan tudnak áskálódni a saját hazájuk, Magyarország ellen. 

CPACHungary, CPAC Hungary, Millenáris, rendezvény, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, DeutschTamás, DeutschTamásinterjú, interjú
Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A módszereiket már jól ismerjük: Soros-hálózattal karöltve kiagyalt, kitalált, tollba mondott politikai rágalmak, hazugságok, csúsztatások, minden alap nélküli vagdalkozások és feljelentgetések. Hogy mindennek mi az oka? 

Látják, hogy Magyarországon nincs a polgárok támogatásában testet öltő erejük a választás megnyeréséhez, de a hatalom megszerzése érdekében törvénytelen, a sport nyelvén szólva, tiltott teljesítményfokozó szert, doppingot is hajlandóak elfogadni. Egész egyszerűen kilóra megvették őket.

Ön, mint listavezető, hogy látja, lesz-e jobboldali fordulat, és ehhez milyen tervei vannak, hogy ezt megvalósítsák a következő ciklusban?

Az biztos, hogy a választások után a szuverenista erők megerősödése várható Európa-szerte. Az, hogy ez egy nagy jobboldali-szuverenista előretörést, vagy áttörést jelent-e, azt csak június 9-én este a szavazatszámláláskor látjuk majd.  Magam jó eredményre, kimondottan jó szereplésre számítok. Nagyon bízom abban, hogy ezután meglesz a kellő bölcsesség egy erős jobboldali-szuverenista együttműködés létrehozásához az Európai Parlamentben,

 Nekünk ez a tervünk. Elvégezzük a házi feladatunkat, megnyerjük az európai parlamenti választást, és ezzel az erővel, a szuverenista szereplők áttöréséhez, megerősödéséhez, ha tetszik, akkor a brüsszeli fordulathoz szeretnénk hozzájárulni.